начало

Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева

откриване на биологични родители

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

откриване на биологични родители

Мнениеот ssjordanova » 12 Юли 2007, 11:37

Здравейте! Имам 2 деца - осиновени. Още са малки, но вече говорим на теми, свързани с осиновяването. Засягаме и въпроси, относно биологичните родители. Въпросът ми е - има ли начин /след време, когато децата ми са достатъчно големи и могат да поемат отговорност за решенията си, когато напълно осъзнават желанията си - мотивът за тях/ да потърсим биологичните им родители? Към кого ще трябва да се обърна, какви са стъпките в едно такова "издирване" ? А рисковете? Благодаря Ви предварително.
ssjordanova
Младши потребител

Re: откриване на биологични родители

Мнениеот donna » 12 Юли 2007, 11:46

ssjordanova написа:Здравейте! Имам 2 деца - осиновени. Още са малки, но вече говорим на теми, свързани с осиновяването. Засягаме и въпроси, относно биологичните родители. Въпросът ми е - има ли начин /след време, когато децата ми са достатъчно големи и могат да поемат отговорност за решенията си, когато напълно осъзнават желанията си - мотивът за тях/ да потърсим биологичните им родители? Към кого ще трябва да се обърна, какви са стъпките в едно такова "издирване" ? А рисковете? Благодаря Ви предварително.

Въпроса не е за тук. Иди във форумите на бг мама подфорум "Осиновяване, осиновители, осиновени" и задай там въпроса.

http://forum.bg-mamma.com/
donna
Старши потребител

Мнениеот ssjordanova » 12 Юли 2007, 11:56

Напротив! Мисля, че въпросът е точно за тук. Във форум БГ мама ще ми отговорят хора, които са осиновители или осиновени. На ме н ми трябва не аматьорско мнение, а професионално, юридическо. Сигурно ще ми кажете да си наема адвокат.... да но първо искам да зная на какво ще се подложим всички в семейството ни, какъв път ни чака.... Не искам споделяне на опит, мисли и чувства от всички в БГ мама, а компетентен отговор....
ssjordanova
Младши потребител

Мнениеот donna » 12 Юли 2007, 12:00

ssjordanova написа:Напротив! Мисля, че въпросът е точно за тук. Във форум БГ мама ще ми отговорят хора, които са осиновители или осиновени. На ме н ми трябва не аматьорско мнение, а професионално, юридическо. Сигурно ще ми кажете да си наема адвокат.... да но първо искам да зная на какво ще се подложим всички в семейството ни, какъв път ни чака.... Не искам споделяне на опит, мисли и чувства от всички в БГ мама, а компетентен отговор....

Във форума на бг мама ще ви отговорят от БАОО, винаги са го правили ,а и БАОО има страница с форум и юристи.Много сте нагла .
И да знам отговора няма да ви отговоря ,защото нямам намерение да пиша романси ,нито пък да се правя на искрено и лично.
Ще се подложите на това което ви предложи съдбата .
Какъв юридически съвет искате има си начин децата да открият биологичните родители ,тук не можете да ги спрате .
В бг мама пишат много свестни хора за ваше сведение иам и юристи и социални работници ,вторите май ще са ви по-вече от полза , много се надценихте като обидихте пишештите в оня форум ,много свестни хора има там.
donna
Старши потребител

Мнениеот ssjordanova » 12 Юли 2007, 12:06

Нагла!? Може би Вие не сте достатъчно компетентна в тази материя... Не е срамно да си го признаете, благородно е. Въпреки това, желая Ви успех и много спечелени дела! Усмихнете се, слънцето свети... светът е прекрасен... И това нека не Ви звучи "искрено и лично".
ssjordanova
Младши потребител

Мнениеот portokal » 12 Юли 2007, 12:07

ssjordanova написа:Напротив! Мисля, че въпросът е точно за тук. Във форум БГ мама ще ми отговорят хора, които са осиновители или осиновени. На ме н ми трябва не аматьорско мнение, а професионално, юридическо.

Мисля, че в тези форуми пишат и юристи. От правна страна - Семейният кодекс от няколко години насам урежда възможността с решение на съда да бъде предоставена информация на осиновеното лице за биологичния му произход, "когато важни обстоятелства налагат това". Не знам дали има достатъчно натрупана практика и доколко строго се тълкува изразът "важни обстоятелства".
Рискове - какви рискове имате предвид?
Аватар
portokal
Старши потребител

Назад към Семейни казуси