начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Права при наем

Казуси за недвижими имоти

Права при наем

Мнениеот smileyqute » 27 Окт 2015, 11:03

Здравейте,

Имам проблеми с хазаите си.
В договора ни пише, 4е мога да плащам по и банкова сметка(освен на ръка), но такава още не са ми дали. Помолих , чрез смс да ми бъде бъде дадена и нищо. Не ми дават достъп до мазе , без той да е изключен в договора ни(не е показван по време на огледа).Не знам дали има официални квитамции , които хазяите трчбва да използват при разплащане. Такива не ни се предоставят. Нямам им доверие дали не биха вписали допълнителни неща в приемно-предавателния протокол.

1. Ако се съдим, смс-те ми приемат ли се за доказателство , че съм искал да платя?

2. Лиспата на достъп до масе осножателна причина ли е да напусна имота? То е част от апартамента според нотариалния му акт, а в договора пише , че наемодателите са длъжни да осигурят неговото спокойно ползване. От друга страна той не е показжан по време на огледа, а в договора пише, че собстженика е длъжен да го предстажи в същие вид, както тогава.

3. Как би се гледало на отказа на хайяина да ми даде номер на банкожа сметка. Този тип плащане фигурира в договора ни, но самата банкожа сметка я няма вписана

4. Трябва ли хазяина ми да ми издава някакжи официални квитанции за платен наем?

5. Ако хазаина си добави допълнителни неща в приемно - предажателния закон, това може ли да се докаже? Т.е. , че другите неща са вписани след момента на подписа ми?

Благодаря предварително
smileyqute
Нов потребител

Re: Права при наем

Мнениеот bobi9 » 28 Окт 2015, 14:43

Толкова неграмотно сте написали въпросите си,че чак ми се свиди,да ви давам каквито и да било отговори.
1. Винаги при плащане на наема,трябва да получавате обратна разписка,която в последствие ще ви служи за доказателство,ако наемодателя прояви някакви претенции.
2. Не, предоставянето на банкова сметка,не е основание за разваляне на договора.
3. Ако наемодателя, не ви предоставя необходимото съдействие да платите, (като например не отваря вратата,крие се и пр) то попадате в хипотезата на чл.97 ЗЗД. (Прочетете си го)
4. Липсата на достъп до мазе,не е основателна причина да напуснете имота. Ако искате да го напуснете,вижте какви клаузи сте уговорили за прекратяване. Ако все пак е вписано в договора за наем,а не е предоставено за ползване,можете да искате намаляване на наемната цена.
5. КАто не е показан по време на огледа,за чий сте се съгласили да подпишете договора?
6. Копие от тоя протокол подписан и от 2-те страни нямате ли? Ако е вписал допълнителни неща,а се е подписал на вашия, е повече от очевидно,че няма да имат тежест. Ако изобщо нямате протокол,толкова ви е акъла...
bobi9
Потребител

Назад към Имотни казуси