начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Въвод във имот от публична продан

Казуси за недвижими имоти

Въвод във имот от публична продан

Мнениеот titi121 » 04 Апр 2016, 11:07

Здравейте имам следното питане:
Участвах в публична продан и закупих имот, след 6 месеца постановлението влезе в сила, предстой въвод във имота.
Притесняваме факта, че ако длъжника не е изнесъл вещите си как е най правилно да се процедира в деня на въвода възможно е изобщо да не е в апартамента?
Мога ли да изнеса вещите му без да даваме срокове и ако не мога срок от 5 дни достатъчен ли е?
Съдия изпълнителя ми казва, че правим опис на вещите дава му срок от 2 седмици сменям клчюча и ставам пазач на отговорно пазене, ако през тези две седмици той не ги потърси вещите ставали мой. Но аз съм на работа няма как да идвам и да му отварям когато на него му скимне ако изобщо се обади. После ще вземе да ме съди че не съм му дал достъп. Отделно може ли да има претенции че нещо е изчезнало като го изнесе , изобщо много ми е неясно.
Благодаря за отделеното време.
titi121
Нов потребител

Re: Въвод във имот от публична продан

Мнениеот ivan_lawyer » 04 Апр 2016, 11:39

Малко е объркана работата. Не искам да квалифицирам мненията на съдебния изпълнител. Въводът е едно. Вещите сами по себе си демонстрират едно отношение към недвижимия имот, тоест трябва да бъдат отстранени.
Какво точно да се укаже - например има публични складове - тоест като гаражи, като контейнери - където могат да се вложат вещите и да се иска после заплащане на сумата за съхранение.
ivan_lawyer
Старши потребител

Re: Въвод във имот от публична продан

Мнениеот titi121 » 04 Апр 2016, 16:46

В случая е по добре да ги изнеса в мазето и да не се занимавам, но той длъжника има ли право на някакви претенции, че липсва нещо щом го няма в описа.
titi121
Нов потребител

Назад към Имотни казуси