начало

Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева

Отказ от съда да приеме молба за развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отказ от съда да приеме молба за развод

Мнениеот pccv » 26 Яну 2006, 14:03

Здравеите на всички!
Имам следния казус:
На моя позната и беше отхвърлена молбата за развод поради не достатъчно мотиви за развода!
Има ли това право съдът или не?!
pccv

Мнениеот Гост » 26 Яну 2006, 14:05

Има и много други права!
Гост

Re: Отказ от съда да приеме молба за развод

Мнениеот 11111 » 26 Яну 2006, 14:08

pccv написа:Здравеите на всички!
Имам следния казус:
На моя позната и беше отхвърлена молбата за развод поради не достатъчно мотиви за развода!

Съдът има право :lol: Ако пред него не са представени достатъмно доказателствя, че е налице дълбоко и непоправимо разстройство на брака! Ползвайте услугите на адвокат!
11111

Мнениеот 11111 » 26 Яну 2006, 14:11

pccv написа:Здравеите на всички!
Имам следния казус:

хм... от друга страна, като Ви видях заглавието, се питам молбата ли е отказал да приеме или е постановил решение, с което е отхвърлена - разликата е доста съществена, така че уточнете
11111

Мнениеот Гост » 26 Яну 2006, 14:12

Разбира се, че има. Съдът допуска развод между съпрузите, само когато намери, че е налице дълбоко и непоправимо разстройство на брака. Оче видно в този случай Съдът не е намерил, че е налице такова "дълбоко и непоправимо разстройство на брака.
Гост

Мнениеот pccv » 26 Яну 2006, 14:17

Ползваме услуги на адвокат по бракоразводни дела !
но и той самия е много изненадан и за това се обърнах към вас!
Благодаря!!!!!!!
pccv

Мнениеот kontrol » 26 Яну 2006, 18:28

Хубаво би било да отговорите на въпроса във втория пост на 11111.
kontrol
Активен потребител

Мнениеот Никой » 26 Яну 2006, 18:40

Да защото ако има постановено решение не можете да подадете нова молба на същото основание.
Никой

Мнениеот ilina1 » 26 Яну 2006, 20:24

Аз също имах такъв слуай , съдът отказа да даде развод. Причината не доказано растройство на брака. А то е не доказано най вече когато не се явяват свидетели поне 2-ма така , че ако си нямате такива си намерете иначе развод няма.
ilina1

Назад към Семейни казуси