Извинявам се предварително, тъй като предполагам, че има такива теми, но не успях да открия никъде какви документи за развод са ми нужни (мога ли да ги изтегля от някъде в електронен вариант) и каква е процедурата.
Ситуацията с две думи е: решихме да се разведем със съпруга ми, женени сме от май месец тази година, имаме бебе на 2 месеца. Питането ми е как най-цивилизовано да прекратим съпружеските се взаимоотношения, на кого ще се присъди детето и евентуално имам ли право на изплащане на издръжка от негова страна?
- Дата и час: 16 Дек 2024, 08:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
документи за развод
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
уви във вашия случай бърз развод е невъзможен - за развод по взаимно съгласие трябва бракът ви да е продължил поне 3 години.
имайте предвид и че до навършване на 1 годинка на детето разводът е възможен само с ваше съгласие.
процедурата е развод по исков път, но със споразумение - което все пак е доста по-приемлив вариант от исковия развод без споразумение, по който делата се точат с години.
най-важният съвет е - посъветвайте се с адвокат. в документите няма нищо сложно - удостоверението за сключен гражд. брак, за раждане на детето, документи за имоти или мпс придобити по време на брака и т.н.
miao@abv.bg
имайте предвид и че до навършване на 1 годинка на детето разводът е възможен само с ваше съгласие.
процедурата е развод по исков път, но със споразумение - което все пак е доста по-приемлив вариант от исковия развод без споразумение, по който делата се точат с години.
най-важният съвет е - посъветвайте се с адвокат. в документите няма нищо сложно - удостоверението за сключен гражд. брак, за раждане на детето, документи за имоти или мпс придобити по време на брака и т.н.
miao@abv.bg
- miao
- Младши потребител
Подавате молба по исков ред, на първото заседание носите споразумение, водите един свидетел, може да ви насрочат нова дата, искате скорошна, измисляте пътуване за работа в чужбина на мъжа или нещо друго... Но първо трябва за всичко да се споразумеете със съпруга си - ползване на сем.жилище, родителски права, размер на издръжка, режим на виждане, фамилно име след развода... ако сте от София може да ми пишете на madlenbg@yahoo.com
- wit
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|