начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Съвет от ДОБЪР адвокат

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съвет от ДОБЪР адвокат

Мнениеот radost_1970 » 24 Сеп 2007, 20:09

Здравеите.Моля за съвет.Имам развод със съпругата си влязал в сила на 10.03.2007г.Не е плащала вода и данък на апартамента.Ходих при ваш колега и ми каза че водата и даъка са моя грижа.Тя живее в наследственото ми жилище,докато децата навършат 18г.Не трябва ли разходите си да ги плаща тя.Колегата Ви ми иска 490 лв,за да и иска наем от месец март,откогато е в сила развода.Какво да правя.Платих водата,данъка.Какво да правя с наема и как да го искам.Благодаря.
radost_1970
Младши потребител

Мнениеот gun4eva » 24 Сеп 2007, 22:29

За въпросите, които задавате, действително Ви е необходим адвокат (много трудно ще се справите по съдебен ред сам) и в този смисъл е безсмислено в момента да задавате въпроса си тук. Освен ако проблемът не е споменатият от Вас хонорар, искан от колегата (който може да си е съвсем минимален дори, в зависимост от материалния интерес, т.е. от размера на Вашата претенция към бившата Ви половинка). Между другото, не мислите ли, че търсенето на наем от страна на бившата Ви съпруга, която в този дом не просто си живее, а отглежда детето, което е толкова Ваше, колкото и нейно, е малко прекалено, независимо от бракоразводните емоции?! Както и да е, не съм Ви адвокат, нито имам намерение да съм, за да Ви съветвам. Лек ден и дано намерите това, което търсите...

П.П. Всъщност от заглавието на постинга би следвало да си извадя извода, че според Вас колегата не е ДОБЪР адвокат. А какви са добрите адвокати, та и ние останалите да си знаем в коя категория сме?
Suum cuique.
gun4eva
Потребител

Re: Съвет от ДОБЪР адвокат

Мнениеот bebitor » 24 Сеп 2007, 23:17

radost_1970 написа:Колегата Ви ми иска 490 лв,за да и иска наем от месец март,откогато е в сила развода.Какво да правя.Платих водата,данъка.Какво да правя с наема и как да го искам.Благодаря.

Хей, тука да не Ви е тържище за тикви и марули :evil:
Питате- кой ще ми свърши работа по-ефтино или най-добре безплатно :evil: :evil: :evil:
Пазарихте ли се, като плащахте водата и данъка :?: :?: :?:
Не Ви е срам :!: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Непременно да прочетете ТОВА:АДВОКАТ (Указания за експлоатацията му)
Последна промяна bebitor на 24 Сеп 2007, 23:27, променена общо 1 път
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот zelen » 25 Сеп 2007, 13:46

Хонорарът на адвоката зависи от материалния интерес, както е във вашия случай.
Задайте си въпроса какво ще загубите, ако не се обърнете към адвокат и на каква стойност оценявате загубите си. Ако се окаже, че загубите ви се оценяват в пари, тогава адвокатската помощ е задължителна. Имате шанс да си представите искането пред съда със съдействието на адвокат. В противен случай - загубите ви ще се увеличават. И не само за вода и наем, а още и за такива, за каквито и не предполагате в момента.
Пари, дадени навреме, спестяват още пари, нерви и време.
zelen
Потребител

Съвет от ДОБЪР адвокат

Мнениеот radost_1970 » 25 Сеп 2007, 18:58

Г-жо Гунчева,разбирам женската Ви солидарност.За какви деца става вупрос.Деца които до вчера съм гледал,а сега знаят да викат само ДАЙ.Които не ме познават на пътя.Големия не ходи на училище,защото не му се ходило,а дъщерята е на 16 и редовно е прибрана посред нощите в полицията и не се прибира с дни.БЛАЗЕ НА МЪЖЕ,НА КОИТО СТЕ ЗАЩИТНИК. БЛАГОДАРЯ НА ЗЕЛЕН Човече,не знам вече какво ми остана да губя.Пристата е на дръвца за зимата.Всичко се руши нарочно.
radost_1970
Младши потребител

Re: Съвет от ДОБЪР адвокат

Мнениеот prnedev » 25 Сеп 2007, 20:46

radost_1970 написа:Ходих при ваш колега и ми каза че водата и данъка са моя грижа.

Чисто данъчно, имотния данък е ваша грижа и се покрива с наема. С таксата смет - ако е уговорено (ако не е отново си е ваша грижа).
За останалите консумативи - ток, вода и т.н. можете да си ги търсите по стандартния начин - като при взаимоотношения между наемател и наемодател.

Колкото за възможността и начина на събиране на натрупаните сметки - вашият адвокат трябва да го знае реда.
А останалите приказки тип вестник "Лична драма", нека да ги оставим за някой по-специализиран печат.

Поначало, съм много далеч от тази материя и ми е интересно. При така описаната ситуация евентуалния наем съда ли го определя и стъпва ли се на пазарна цена?
prnedev
Активен потребител

Мнениеот ilen1971 » 25 Сеп 2007, 23:53

Някои бащи ги съжелявам, защото в днешно време много станаха мързеливите майки.Но има бащи дето от злоба към бившите си незнаят чак каво правят.
ilen1971
Младши потребител

Мнениеот bebitor » 26 Сеп 2007, 01:03

ilen1971 написа:Някои бащи ги съжелявам, защото в днешно време много станаха мързеливите майки.Но има бащи дето от злоба към бившите си незнаят чак каво правят.

За такова поведение на децата, каквото е описано по-горе, са отговорни и двамата родители :evil: Да не го обръщаме на "искрено и лично", че много ме е яд на такива хора, наричащи себе си родители, които са създали деца и са ги оставили на произвола на съдбата.
Липса на всякакъв родителски контрол- както от майката, така и от бащата, това виждам аз :evil: Егоисти :evil:
Господине,
ако търсите начин да събудите съжаление и да изплачете мъката си, определено успявате. Но ще Ви посъветвам чисто човешки- вместо да търсите наем или някаква разплата за минали и настоящи действия с бившата съпруга, по-добре намерете начин да спечелите доверието и уважението на децата си. Явно сега са в трудна възраст, като разводът допълнително е усложнил тяхната тепърва изграждаща се ценностна система.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот dil_d » 26 Сеп 2007, 10:28

Знаете ли Председател съм на Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и всеки ден почети имам дела. Общината, в която работя е голяма, а района е централен и има много престъпления за съжаление...Това , което искам да кажа е, че ми омръзна от абдикирали от родителските си права родители!!!! Не може да вдиднеш ръце от собствените си деца и да ги оставиш на държавата да ти ги вкарва в пътя! Защо всяка вечер "полицията я прибирала" дъщеря ви?! Ами приберете си я вие!! Как може такова безотговорно отношение към бъдещето на собствените ви деца? Като ви казва синът ви че не иска да ходи на училище и не ходи (както разбирам) вие какво му казвате " Добре сине"?! На вчерашното ми дело стоях и се чудех детето ли да набия първо или майка му....за съжаление нямам такива правомощия...Същото се отнася и за вас! Как може такова нещо?! И аз съм майка знам, че е трудно да се възпитават децата, но това е първа и най-важна ОТГОВОРНОСТ НА РОДИТЕЛИТЕ!!!! Дори преди това да го облечеш или нахраниш!!! Защото съм виждала доста бедни и много възпитани деца и деца, със скъпи дрехи и играчки, които имат ужасно възпитание!! Искате съвет, сега ще ви дам! Не си търсете парите за данъците и наема, а загърбете различията с майката на децата ви (колкото и да ви е трудно) и обединете усилията си за да вкарата децата си в пътя, докато още имате шанс за това!! Защото навършат ли 18г. пътя ,който са поели ще ги заведе в съда и от там на улицата или в затвора, а не при нашите Възпитатели (които помагат на такива деца понякога доста успешно)
Съжалявам, ако съм отекчила някого, но ме настъпахте по болното място....
"Подсъзнанието може всичко"
dil_d
Младши потребител

Назад към Семейни казуси