- Дата и час: 16 Дек 2024, 18:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Подпс след смяна на името
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Подпс след смяна на името
Здравейте. Преди една седмица сключих брак. Сменям си фамилното име. Подписът ми изписваше фамилното ми име преди брака. И сега евентуално трябва да си сменя подписа. Не живея в България и за документите ми в чужбина ми е ясно, подменям си ги с новия подпис. /Или ако не ми е ясно, ще отида в съответните инстанции и ще попитам/. Но как стоят нещата в България - имам предвид с новите документи за самоличност? Или поне ми кажете към кого да се обърна да попитам? Благодаря.
- danna
- Младши потребител
Подписът ви не е задлъжително да изписва или да не изписва името ви-няма законово изискване за това. продължете да се подписвате по стария начин-често хора се подписват с такива завъртвания, че даже не можеш да познаеш буквите.
При спор ще трябва да докажете, че подписът е ваш, а има хора и които се подписват различно- в дълъг и кратък вариант, така че си се подписвайте както решите
При спор ще трябва да докажете, че подписът е ваш, а има хора и които се подписват различно- в дълъг и кратък вариант, така че си се подписвайте както решите
- pitasht
- Активен потребител
Ох, май сте прави. По-добре да си оставя подписа същия в България. То, дето казвате, само първата буква от името ми се разчита. А и миналата година си ходих в България, трябваше да подам една молба в полицията, подписах я. Времето беше много горещо и ръката ми залепваше на листа. Като дадох молбата на служителката, тя ми каза, че подписът не бил точно същия. Казвам й - Госпожо, това е моята лична карта и това съм аз, сравнете със снимката. Може ли човек да се подписва всеки път абсолютно по същия начин? Тя ми отговори - Да, да добре, няма проблеми, нищо де... Та си представям, ако си сменя подписа тотално какви проблеми ще имам.
Много ви благодаря за отговорите.
Много ви благодаря за отговорите.
- danna
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|