начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

наследство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

наследство

Мнениеот zab4eto » 18 Ное 2007, 18:18

Имам въпрос относно една ситуация за която нито знам какво да правя, нито пък съм сигурна има ли смисъл. Преди две години почина баща ми; по това време аз не бях в страната и не можех да се прибера, затова сестрата на баща ми се прибра в България за да уреди погребението и всичко друго необходимо. Аз нямам нито смъртен акт на баща ми, нито свидетелство за наследници - всичко е в нея. Също така в нея са и всички останали документи за наследство от баща ми като най-вероятно са и единствените. Тя няма да ми даде документите доброволно, а аз самата не бих ги поискала - за съжаление не мога повече да поддържам контакт с нея тъй като тя не се държи нормално - сипе заплахи, причаква ме покрай дома ми, тормози мен и съпруга ми по телефона, преследва ме с колата си по улиците и ме бута, дори подаде жалба срещу мен с фалшиви обвинения. Трябваше да се изместя в друг град за да избегна повече неприятности.
Та въпросът ми беше има ли някакъв начин да получа наследството си от покойният ми баща макар че не разполагам с документите и има ли начин как да се сдобия с копия от тях? Има ли въобще смисъл да започвам да се занимавам и да търся адвокат?
zab4eto
Нов потребител

Мнениеот rama » 18 Ное 2007, 18:33

Въпросът е зададен по принцип и отговорът е: да можете да получите наследството, което Ви се полага по закон.
Действията на леля Ви са неприятни, но могат да бъдат преодолени и да постигнете целта си.
rama
Потребител

Мнениеот zab4eto » 21 Ное 2007, 06:15

Благодаря ви много. Притесняваше ме че не разполагам нито с документи, не знам точно какво, къде и колко - понеже става въпрос за земя - и нямам и идея къде да питам за разяснение. Сега поне благодарение на вас мога да помоля някай роднина да проучи по-конкретно.
zab4eto
Нов потребител

Назад към Семейни казуси