начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Обявяване на регулация?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Обявяване на регулация?

Мнениеот zestate » 13 Фев 2008, 14:56

Привет на всички!
Темата изобщо не касае адвокат, просто искам да попитам дали някой се е сблъсквал с подобно нещо.

В момента провеждам процедура по урегулиране на собствен незастроен поземлен имот. Минахме през всички допуски в ДАГ и в момента проекта за изменение на регулационния план е в района.
От там обаче ме информираха, че плана за регулация подлежи на обявяване на непосредствените ми съседи.И тук е проблема - местата им (както и моето) изглеждат изоставени, там изобщо не е стъпвал човешки крак поне от 20 години. В общината не им знаят нито имена, нито адреси - ако ги знаели пращали кореспонденция с обратна разписка. В Кадастъра успяха да ми дадат имената, но само до там... Е как да ги издири тия хора човек? Има ли начин да се избегне това обявяване?
zestate
Младши потребител

Мнениеот brainbench » 13 Фев 2008, 16:14

Няма как да избегнете обявяването.
Не е възможно да нямат данни за собствениците. Дайте имената на адвокат и той ще ви помогне.
brainbench
Младши потребител

Мнениеот yoanka_pyrvanova » 28 Юли 2008, 12:17

Zestate, видях че си имала същия проблем като мен в момента :) и затова искам да ти задам няколко въпроса :oops: Аз също притежавам поземлен имот и искам той да влезе в регулация :!: Ако може ти или някой който знае да ми пише какви са процедурите, през които трябва да мина, за да стане това. Предварително благодаря на всички!
yoanka_pyrvanova
Нов потребител

Re: Обявяване на регулация?

Мнениеот optiriri » 25 Ное 2008, 16:53

Здравейте, няма как да избегнете обявяването. Би трябвало в Общината да имат трите имена на собствениците и ЕГН. От там може да им намерите адресите и така да изпратите писмо. Също ако знаете номерата на парцелите им може да проверите в службата по вписвания, където пазят копия от нотариалните актове. На всеки нотариален акт пише местоживеенето на собственика.
optiriri
Нов потребител

Мнениеот lady.di » 03 Дек 2008, 12:13

Здравейте колеги,
и аз съм на етап обявяване, с големи мъки открих съседите,но тук дойде проблема.Те направиха възражение, въпреки, че всички изисквания са спазени.Сега минавам през ада.Администрацията е мудна и бавна.Затова по-добре вие сами ги намерете и съдействайте за обявяването.
lady.di
Нов потребител

Мнениеот zestate » 17 Дек 2008, 21:10

Слава на бога, целия този ад приключи успешно. Не ме питайте как, но успях да издиря част от съседите, друга част ме намериха сами. Нямахме промени на границите, което спомогна съседите да не правят възражения.
Сега съм в процедура за последното ми място там. Единя съсед съм си аз, другите двама вече ги познавам. Сега се боря с ЧЕЗ и Софийска вода. Не ме питайте там какво чудо е.
zestate
Младши потребител

Мнениеот lili575 » 10 Яну 2009, 13:59

Не чак толкова страшно, минава се, щом дотук сте стигнали.
lili575
Младши потребител

Назад към Строителство и регулация