начало

Европрокуратурата прати на съд измамници, източили 130 000 лева от фонда за помощ на безработни Европрокуратурата прати на съд измамници, източили 130 000 лева от фонда за помощ на безработни

Въпрос за нотариален акт?

Казуси за недвижими имоти

Въпрос за нотариален акт?

Мнениеот tania76 » 05 Сеп 2008, 15:44

Здравейте. Искам за попитам за НА. Преди почти 3 години купихме жилище на зелено. На Акт 14 ни издадоха НА, в който липсва номер на кооперацията. Т.е. пише : квартал..., улица...., етаж...., апартамент номер.... и т.н. Досега не ми се е случвало да видя такъв НА, затова ми е чудно. Може аз да не разбирам, но ако някой е допуснал грешка, би трябвало да си я отстрани. Да допълня, че още нямаме Акт 15 и Разрешение.
Благодаря ви предварително.
tania76
Нов потребител

Мнениеот valentor » 06 Сеп 2008, 17:42

А в онЗи ,натУрален акт, случайно да пише че Ви сЪ продава „ ПРАВОТО НА СТРОЕЖ за апартамент .........„ ???
Тук строгостта на законите се компенсира с тяхното неизпълнение
valentor
Младши потребител

Re: Въпрос за нотариален акт?

Мнениеот dqwola » 06 Сеп 2008, 19:06

tania76 написа:Здравейте. Искам за попитам за НА. Преди почти 3 години купихме жилище на зелено. На Акт 14 ни издадоха НА, в който липсва номер на кооперацията. Т.е. пише : квартал..., улица...., етаж...., апартамент номер.... и т.н. Досега не ми се е случвало да видя такъв НА, затова ми е чудно. Може аз да не разбирам, но ако някой е допуснал грешка, би трябвало да си я отстрани. Да допълня, че още нямаме Акт 15 и Разрешение.
Благодаря ви предварително.

Най вероятно нотариалния акт който имате е за продажба на недвижим имот в груб строеж. След като си има УПИ на парцела в който е построена кооперарията и граници няма да има проблем да направите поправка на НА който имате след което си го вписвате отново и готово.
dqwola
Младши потребител

Мнениеот tania76 » 07 Сеп 2008, 19:36

valentor написа:А в онЗи ,натУрален акт, случайно да пише че Ви сЪ продава „ ПРАВОТО НА СТРОЕЖ за апартамент .........„ ???

НЕ!
tania76
Нов потребител

Мнениеот Miron » 12 Сеп 2008, 16:27

Възможно е към момента на оформяне на сделката с нотариален акт, сградата да е била без административен адрес. /Възможно е такъв да се даде по- късно от общината. / Важното за Вас е, че е описано УПИ- то- на практика е ясно къде ви е апартамента. А в случай, че все пак има пропуск при изготвянето на акта, вариантите са: 1. Поправка; 2 Да оставите нещата така /което не Ви прави по- малко собственик/.
Miron
Нов потребител

Мнениеот tania76 » 18 Сеп 2008, 16:57

Miron написа:Възможно е към момента на оформяне на сделката с нотариален акт, сградата да е била без административен адрес. /Възможно е такъв да се даде по- късно от общината. / Важното за Вас е, че е описано УПИ- то- на практика е ясно къде ви е апартамента. А в случай, че все пак има пропуск при изготвянето на акта, вариантите са: 1. Поправка; 2 Да оставите нещата така /което не Ви прави по- малко собственик/.

Благодаря!
tania76
Нов потребител

Назад към Имотни казуси