- Дата и час: 17 Дек 2024, 02:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Kaк да запиша детето си ако бащата
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Kaк да запиша детето си ако бащата
Предстои ми скоро да родя, а с бащата сме в процес на развод и в лоши отношения. Въпросът ми е, ако той не пожелае да дойде в болницата при записване на детето, аз мога ли сама без него или неговата лична карта да запиша трите имена?
- belisima
- Нов потребител
Re: Kaк да запиша детето си ако бащата
Кой заведе делото? Имате 1г. Време в което той не може да иска развод. Иска е недопостим!
Ако, сте Вие сигурно имате основателна причина. Правото е на Ваша страна !Потърсете адвокат. Сега е времето! После ще съжелявате.
Ако, сте Вие сигурно имате основателна причина. Правото е на Ваша страна !Потърсете адвокат. Сега е времето! После ще съжелявате.
-
iskrec - Потребител
Припозна ли го?
-
iskrec - Потребител
Майко мила! И вие не знаете какво искате. Детето припознато ли е. Или е по време на брака. Научете се на елементарни житейски проблеми.
-
iskrec - Потребител
За Бога- не се нахвърляйте така върху мен, само защото съм ви задала може би за вас елементарен въпрос. Разбира се, че имам адвокат, завел делото от мое име- моя много добра приятелка, която в момента не е в България, а съвсем случайно чух, че бащата може също да не е тук, когато раждам и за това се замислих как да постъпя. Не се бях сетила за акта за брак, но аз съм дала оригинала на адвоката си при подаване на молбата, може би може копие да ми свърши работа
- belisima
- Нов потребител
Детето може да бъде записано само и единствено на името на съпруга Ви. Дори да сте в процес на развод. И 300 дни след развода също. Ако искате после завеждайте иск за оспорване на бащинство (ако той не е бащата). Дано до тогава и адвоката Ви се върне.
- wit
- Младши потребител
И 300 деня слуд развода детето също ще бъде записано на името на бившия Ви съпруг, освен ако не сте сключили нов брак.
- verbalna
- Младши потребител
Благодаря за отделеното време. Аз не съм казала, че не искам детето да е записано на баща си- напротив, за това именно се притеснявам какво ще стане ако го няма.И не оспорвам бащинството му. Всичко хубаво и успех!
- belisima
- Нов потребител
Господи, колко писане за елементарни неща?
Принципа в закона е прост - ако детето се роди до 300 дни от прекратяване на брака, то е с произход от съпруга. Който ,ако не е съгласен, може да оспори произхода на детето по исков ред.
И като си имате адвокат, що си чешете езиците по форумите.
Принципа в закона е прост - ако детето се роди до 300 дни от прекратяване на брака, то е с произход от съпруга. Който ,ако не е съгласен, може да оспори произхода на детето по исков ред.
И като си имате адвокат, що си чешете езиците по форумите.
- dimist
- Потребител
Няма нужда да представяте никъде акта за брак, в общината имат информация с кого сте в брак и трябва да "запишат" съпруга Ви като баща на детето със или без неговото и Вашето желание.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
Благодяря, портокал. Питах, понеже миналия път поискаха личната му карта и след като казах как ще се казва детето, му дадоха известие за раждане и той с него отиде да вади Акта за раждане и ЕГН. Сега ще кажа пак трите имена на детето и ще извадя Акта по-късно. Сигурно и други бащи са били извън страната при раждане на децата им и едва ли е голяма пречка липсата.
- belisima
- Нов потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|