начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

РАЗВОД - ВАРИАНТИ- ПОМОГНЕТЕ !

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

РАЗВОД - ВАРИАНТИ- ПОМОГНЕТЕ !

Мнениеот margo_var » 06 Фев 2009, 00:19

Здравейте.Семейна съм от 25 години.От 20 живеем в чужбина със съпруга ми.Деца на 22 и 14. Имот - само там. Брака регистриран тук. Нищо движимо и недвижимо тук.Тримата сме с двойно гражданство, малката само с чуждо.Децата и съпруга ми остават там, аз нотариално съм заверила отказ от къщата там в полза на съпруга си и децата ( тя е изплатена ). Съпруга ми не иска и да чуе за развод - аз нямам желание и сили повече да остана семейна. Кажете ми как да постъпя ? Аз се върнах. От няколко месеца вече си живея в България и искам тук да подам молба за развод.Той не би се появил тук за нищо на света.Нямам оргинала от акта за сключен брак ( в него е !). Не вярвам, че няма начин да получа развод с този човек. Не може някой насила да ме застави да остана омъжена за него ! Все има някакъв начин - моля ви - дайте идея. Как да се боря ?
margo_var
Нов потребител

Re: РАЗВОД - ВАРИАНТИ- ПОМОГНЕТЕ !

Мнениеот katerinakuch » 06 Фев 2009, 13:44

Като за начало Ви съветвам да се консултирате с адвокат.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот kalina1972 » 06 Фев 2009, 20:59

И преди това задължително действие си извади препис от удостоверението за граждански брак там където сте го сключили
kalina1972
Нов потребител

Мнениеот DEKAH » 07 Фев 2009, 13:09

Послушайте колегите и се консултирайте с адвокат. В казуса Ви няма нищо сложно. Има начини за призоваване на съпруга, както и има начин да се разведете.

Няма невъзможни неща. Потърсете си адвокат. Няма да е и толкова скъпо.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот opal25 » 26 Фев 2009, 11:37

Моля Ви за помощ!!!
Сключих брак с чужденец миналата година за да получи виза за посточяно прибиваване в България но след два дни от брака ни му изтече виза и трябваше да си отиде. Моля Ви дайте ми съвет как да постапя .Искам да се разведа с него възможно най бързо.Възможно ли е това да се осъществи като се има в предвид че аз съм тук а той в чужбина да се осъществи развод .
Благодаря предварително !
opal25
Нов потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 26 Фев 2009, 11:50

Няма вариант да се разведете по взаимно съгласие - тъй като трябва да се явите лично.
Не можете обаче да задвижите и процедура поради неконсумиране на брака - тъй като поне една призовка трябва да се подпише от съпруга Ви.
Трябва да поискате в молба до съда, да бъде назначен служебен адвокат на съпруга Ви, който да бъде пръдставител на съпруга Ви.
При стечение на обстоятелствата ще постигнете развод дори по-бързо от някои други двойки.
Не укривайте нищо от съда, тъй като ще направите Председателя на съда подозрителен и ще се забавите сами - описвате цялата история, искате свидетели.
Важна информация има във всеки един съд - какви документи трябва да набавите за развод поради неконсумиране на брака (или както и да го наречете - юристите му казват "Развод по исков ред").
Ако можете да докажете социална бедност - има специални Бюра за правна и юридическа помощ, които осигуряват за сметка на държавния бюджет, услуги на професионални адвокати.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот opal25 » 26 Фев 2009, 12:43

Благодаря за бързия отговор .
Каде мога да потърся тези бюра във Варна и знаетели олкоизлиза едно такова дело? Още един въпрос ме вълнува имали някакъв шанс за анолиране на брака
и ако има какъв е той.
Благодаря
opal25
Нов потребител

Назад към Семейни казуси