начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Договор за издръжка на родители

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Договор за издръжка на родители

Мнениеот roca-7 » 31 Мар 2009, 11:33

Здравейте, имам нужда от помощ! Грижа се за болни родители над 70-години с малки пенсии, които след смъртата на сестра ми преди 6 месеца / почина млада/ силно се влошиха и ми трябват около 350 лв. на месец за тяхната издръжка. Върху заплатата ми има наложен запор /поръчител съм и длъжника неплаща/ и поради тази причина работех допълнително без договор, но ме освободиха поради кризата и вече немога да осигурявам нужните пари на родителите си. Аз съм единствената която се интересува от тях. След като им пипнаха имотите никой не се интересуна за тях. Може ли да се направи доброволно споразумение между мен и родителите ми за издръжка, което да се завери нотариално дори за определен период от време /за 6мес, 1год/. И ако може, този документ ще може ли да гарантира изплащането на издръжката преди запора.
Моля за насоки на действията от моя страна!
roca-7
Нов потребител

Re: Договор за издръжка на родители

Мнениеот 778899 » 31 Мар 2009, 15:14

Здравейте! Съжалявам за загубата Ви!

За съжаление, това което сте измислила няма да Ви свърши работа! Несеквестируемостта на дохода се отчита единствено и само когато "осъденото лице има деца, които издържа". Разпоредбата на закона е категорична, в това отношение! Съвсем логично е, закрилата да е за децата!
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот roca-7 » 02 Апр 2009, 15:22

Благодаря на 778899 за отговора и на адвоката със който се консултирах като второ мнение. Интересуваше ме може ли или неможе да се направи нещо по въпроса, и ако може щеше да го напрани естествено адвокат от елита на българската правна мисъл . Това не е по моята специалност. Потърсих мнение в този форум и го получих, и това мнение ми беше разяснено по-подробно от Ваш колега. и точно техните консултации ли са ти нужни,а и дали са верни -да бяха точни и верни.Надявам се erinora в най скоро време да си възвърнете средствата изразходвани за обучението си. Но искам да Ви кажа, че не всичко в този живот е пари. Нека не забравяме човещината, която липсва може би при някой
roca-7
Нов потребител

Мнениеот 778899 » 02 Апр 2009, 18:06

Много, много не разбрах какво имате предвид, но се надявам че съм Ви била полезна!

Желая Ви успех!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот sunrise » 03 Апр 2009, 09:38

Много, много не разбрах какво имате предвид, но се надявам че съм Ви била полезна!

Желая Ви успех![color=#0040BF]
[/color]
Ами сигурно щото не си в елита на българската правна мисъл. :lol:
sunrise
Активен потребител

Мнениеот 778899 » 03 Апр 2009, 11:50

:lol: сигурно!!!
Аватар
778899
Активен потребител

Назад към Семейни казуси