начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Моля помогнете за следният казус

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Моля помогнете за следният казус

Мнениеот drenska » 13 Май 2009, 18:47

И друг правилен вариант е..."замислете се за връзката"!!!
drenska
Нов потребител

Мнениеот bea-999 » 15 Май 2009, 21:59

imhotep написа:778899 Кое му е грозното ? Или има нещо грозно в това една майка да защитава децата си ?

Има много грозно в този въпрос.

Защото предполага разделяне на децата по майки.

Отделно от това, въпроса предполага облагодетелстване на едни деца за сметка на други, заради произход.

Да е мислила по-рано, с кого се е еб*ла. Като не иска да й пречат деца от друга майка, чиито законни права тя не иска да признае, да си е намерила ерген. Ергени за еб*не, под път и над път, на примоция.

Имотите на бащата, който не е съпруг на питащата, изобщо не са грижа на питащата, по никакъв начин. Да си гледа нейните собствени имоти и деца, каквито са там. Децата на друга майка, не са нейна грижа, нито правата на тези деца от друга майка пак не са нейна грижа на питащата. Въпросът и темата са направо отвратителни, противоконституционни, и аз недоумявам какво прави подобна тема във форум, в който юристи се прескачат на прескочи-кобила.

Цензура по законосъобразност и конституционни права няма ли точно в този форум?

Или ако някой изпсува с основание, има основание и за бан. Ако обаче се размахват подобни грозилища и гнусни внушения, то няма основание за бан? Авторката направо размахва половия си орган, просейки внимание, защото се е еб*ала с мъж, който има дете от предишна връзка! Що за отношение, точно в юридическия форум на юристите?

Божеее.....и тези хора после целуват ръката на съдийката? С тези уста, с които хвалят мисловното пръцкане на една луда?
bea-999
Потребител

Мнениеот bea-999 » 15 Май 2009, 22:12

svetomiraz написа:Нека да отбележа само, че детето въобще не ми пречи и ми е абсолютно ясно, че то има право на имотите на баща си, НО, не съм съгласна, че имотите, които бихме придобили след сключването на брака и с мое финансово участите от негова страна ще бъдат наравно и за нашите и за неговото дете. Искам моето да си е за моите деца. Много правилно, че това е защита за бъдещите мои деца! И защо да е нероден Петко, кога да мисля за това, ако не сега? И майката на детето още от сега го е настроила, че ще има етаж от къщата на баща си, то е на 11 години и пита дядо си, кой етаж е за него, още от сега, а аз да стоя, не няма да стане, аз не съм жестока, а справедлива!

Този мъж има основание да каже същите думи, за себе си.

Той участва в начинанията на свой риск, и е редно печалбата от неговите дела да се раздели между децата му поравно.

Какво искаш да кажеш, че само ти печелиш и носиш пари в тая връзка, та искаш всичко за себе си? Със своя дял, този баща има право да се разпорежда както намери за добре! Ти се разпореждай само със своите имоти, и не хвърляй око и на дяловете на детето му, и майката на това дете!

Роди му дете, като си толкова мераклийка! И си гледай твоето дете! Само то ще бъде твоя грижа! Детето на първата му съпруга си е грижа на баща си и майка си, но не и твоя грижа!

Я па тая Krisimira, или Stanimira, как си пъха гагата и оная работа, в работите и имотите на други хора!
bea-999
Потребител

Мнениеот miriam » 15 Май 2009, 22:28

оооо , фитко, добър вечер , ти пак ли яхна феминистично-кравешкия вихрогон?!
:lol:
miriam
Потребител

Мнениеот bea-999 » 15 Май 2009, 22:40

miriam написа:оооо , фитко, добър вечер , ти пак ли яхна феминистично-кравешкия вихрогон?!
:lol:

А ти пак ли се припозна, често ти се случва? Що не идеш на очен лекар, смени си очилата, май си увеличила диоптъра? :lol:

Аз тъкмо си помислих, че ти си ми пратила бележка....намерих този link в бокса си... :)

Същият случай, а? Жална за дете, готова на всичко, обсебила мъж с бивша съпруга и дете, нанесла се в дома му, и го хванала за гушата, нима не виждаш всичко как лепи по казуса на питащата тук?

Защо толкова много глупачки си набелязват разработен разведен мъж? При толкова ергени за разработване, просто не разбирам, някой ще ми обясни ли, и после защо въпросТните ожалени женички, са така прецакани да са еб*ани от мъж с деца от предишна връзка, а тези мъже после не си дават имотите, а? Ех, свят :lol: :lol: :lol:

Ми дай си имотите, какво толкова....женицата съвсем нищо не иска, ето, колко е скромна, казала е, че не го прави за имоти.....никакви меркантилности няма тук.... :lol: :lol: :lol:
bea-999
Потребител

Мнениеот miriam » 15 Май 2009, 22:44

как не , ще седна бележки да ти пиша...
то има некой за лекар , ама не за очен баш:P
как ще се припозная , ти личиш като цирей на г-ъ-з от 500 метра :mrgreen:
miriam
Потребител

Мнениеот bea-999 » 15 Май 2009, 22:51

miriam написа:как не , ще седна бележки да ти пиша...
то има некой за лекар , ама не за очен баш:P
как ще се припозная , ти личиш като цирей на г-ъ-з от 500 метра :mrgreen:

Кой, аз ли? Пак си се припознала, казвам ти, очния ти лекар скоро не те е преглеждал, а май и психиатъра ти не си го занимавала скоро с хипотезите си :lol: :lol:

Мечтаеш като абитюрентка, каква червена рокля, какви 500 лева?

:lol: :lol: :lol:

:twisted:
bea-999
Потребител

Мнениеот system » 15 Май 2009, 23:00

bea-999 написа:
Мечтаеш като абитЮР :?: ентка

Госпожо, щом удостоявате форума с присъствието си, поне спазвайте правописа. Пишете неграмотно. Пише се "абитуриентка" :!:
system
Активен потребител

Мнениеот bea-999 » 15 Май 2009, 23:09

system написа:
bea-999 написа:
Мечтаеш като абитЮР :?: ентка

Госпожо, щом удостоявате форума с присъствието си, поне спазвайте правописа. Пишете неграмотно. Пише се "абитуриентка" :!:

Благодаря, господине, ето, научих една нова дума в правописа си, имало полза да пиша и чета тук, искрено Ви благодаря, жив и здрав да сте 8)
bea-999
Потребител

Мнениеот imhotep » 17 Май 2009, 10:19

За мен bea е иделаната съпруга. Знаете ли само в кои случаи един мъж 'бие жена си ? Ами единствено и само ако държи на нея ! Иначе я пуска да си 'оди. Аз много дЪржа на bea. С любов !
"Ако Ти не искаш да чуеш истината - никой не може да ти я покаже"
Аватар
imhotep
Потребител

Мнениеот Гост. » 17 Май 2009, 13:43

Знаете ли само в кои случаи един мъж 'бие жена си ? Ами единствено и само ако държи на нея !

Ужасно твърдение...
Бихте ли го подкрепили с доказателства?
Гост.
Старши потребител

Мнениеот imhotep » 17 Май 2009, 14:48

Разбира се Поли :-) Знаем, че и ти имаш деца, нали ! Сложи ръка на сърцето си и ми кажи, че никога не си им посягала ! Не е необходимо да ми го пишеш тук.
Татко също се тревожи:
„Повече така не може!
Знам, човешката злина
няма нужда от храна,
но доброто иска семе,
и посято по навреме.“
Ето по каква причина
Ханс и Петер са на чина,
а зад ниската катедра,
на уста с усмивка ведра
и със благост във очите,
мънка местният учител:
„Деца, за радост смятам и за чест,
че вие сте дошли при мене днес,
очите ви с наука да отворя,
да станете със моя помощ хора.
Сега да почнем с първото: учете,
залягайте в основните предмети -
четмо, писмо и смятане, защото
чрез тях добивате възможност
да станете известни и заможни.
И второ: от голямо е значение
да имате достойно поведение,
защото който ближните не тачи,
накрая сам ще пати и ще плаче.
Затуй, последно, моля ви сърдечно:
бъдете благородни и човечни!
Стремите ли се честно към наука,
която води само към сполука,
станете и ми заявете гласно:
Учителю, разбрахме всичко ясно!“
Ханс и Петер дяволито
се поглеждат във очите
и на ум с усмивка тънка
мислят: „Я, какви ги дрънка!“
Те мълчат и без да искат,
иде им да се разкискат,
той подсвирква си обаче
и започва другояче:
„Но тъй като у вас личи стремежа
да бъдете немирни и невежи,
то аз съм длъжен днес, дечица скъпи,
към вас с любов и грижа да пристъпя:
по начин друг, отречен от закона,
от вас навеки злото да изгоня!“
Те го гледат изумено,
той обаче мигновено
под сюртука сръчно бръква
и с един замах измъква
пръчката си – тънка, права,
гладка, здрава и корава
,
и със лявата ръка
сграбчва двамата така,
че със дясната да може
заедно да ги наложи.
„Кажете ми сега, момчета мили -
ги пита той и кротко им се хили, -
доволни ли сте вече от урока?“
„О, да!“ - отвръщат те високо.
В късо време Ханс и Петер
стават хрисими момчета -
всеки, който ги види,
би могъл да позавиди.
Този начин чудотворен
двамата прилагат скоро
и към Плиш и Плум, които
ги поглеждат все сърдито.
Ето ги сега и двете,
в миналото лоши псета -
те са умни, мили, сладки
и послушни и накратко:
за голяма изненада
получават и награда.
"Ако Ти не искаш да чуеш истината - никой не може да ти я покаже"
Аватар
imhotep
Потребител

Мнениеот Гост. » 17 Май 2009, 15:07

Да, имам деца, но не това е същественото...
Питането ми бе по повод твърдението ви, колега, че ако съпругът изпитва емоционални чувства съм съпругата си задължително прибягва до методи за физическа разправа с последната.
Някак се презумира, с оглед твърдението ви, последното да е признак за обич... или обратното- ако обичаш съпругата си, то задължително упражняваш физическа сила спрямо нея.
Знам ли, вероятно е валидно, при определени обстоятелства: съпруга-мазохист и съпруг-садист... При това положение и двамата ще изпитват емоционално удовлетворение от такава ситуация.
Правилно ли съм ви разбрала? :roll:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот doc03 » 18 Май 2009, 23:31

Лелееееее!
Във връзка и с последните реклами за мъжете "Да кажем НЕ!", то май само аз ли не съм посягал на моята законна, а ?
Ама какво да направя, като не ме ядосва !
Аз я ядосвам, ама ме е била само един път!
И винаги й помагам като мие чиниите! Ми да! Тя как ми помага, когато пера !
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 19 Май 2009, 13:23

:lol: Въпреки знанието ми, че този пост ще иде в спам- не мога да не го пусна, провокирана от последния пост по темата...

ЕМАНЦИПИРАНА ЖЕНА

Мъжът ми го съкратиха :( , а аз все още работя. Поне децата извадиха късмет - не ходят на детска градина. Малко завиждам на моя съпруг, защото се грижи за тях и сигурно като остарее няма да го пратят в старчески дом, ами аз горката. Откакто направиха годинка, ги тикнах в детските ясли и хукнах да работя, та на мене май старческия дом няма да ми се размине. :|

Но от друга страна е хубаво мъжът ти да е съкратен. :D Като се прибера от работа (нали вече съм глава на семейството, е как не, нали аз ги храня :mrgreen: ) той, миличкият, всичко е изпрал, изгладил и сготвил. На мене какво ми остава, освен да хвана вестника и да чета спортната страница. :D Вече не пропускам футболен мач. Ходя по мачове и страшно се разтоварвам. По-рано се чудех защо мъжът ми е вечно по стадионите и аз като му крещя :o , той спокойно ми отвръща: ”Свърши ли? Не ми пречиш!” Сега разбрах - ходиш по мачове да се извикаш :wink: . Същински митинги. Чувам викат: ”Засада!” и аз викам: ”Засада!” Някой се обади: ”Абе, нямаше засада!” и аз също - „Нямаше засада, разбира се!” Честно да си призная, аз не знам какво е засада, ама щом всички викат, викам и аз. Много е хубаво на футболен мач! :) Като се прибера в къщи, нищо не ме ядосва.Ето например миналата седмица като се върнах от мач,гледам моя изгорил покривката.Не се ядосах въобще. Хванах ютията и цялата я нашарих. Като ни дойдоха гости ми казват: ”Ау, много хубава покривка!Какъв дизаин, какво решение!” :mrgreen: Викам: ”От чужбина ни е, хората могат и правят!” :wink: Замаях ги с тая покривка! :lol: Е, няма да се караме и да бия мъжа си за една покривка, айде де, нали нашите биха. Но веднъж много ме ядоса :twisted: . Бяхме паднали с три на нула. Прибирам се и моят нито салатата е направил, нито ракийката ми сипал 8) . Аз навремето така ли го посрещах след мачове!? Питам го: ”Какво прави цял ден?” :evil:
Знам, че много мрази да го питам така :wink: , защото бил прал, шил, приказки чел. Скарах му се и от тогава вече не се повтаря. :!:

Какво да ви кажа, с тези съкращения ни се укрепи семейството. :lol: Вече се чуствам пълноценна. :lol: :lol: Най-важното, децата не ходят на детска градина. Ботев и Левски да не са ходили, ама тогава е било обратното -жените са си гледали децата. Но-оо-о- нещата се променят.

Миличкият ми мъж, цялата домакинска работа е легнала на крехките му плещи. Да ми е жив и здрав още дълги години.
Ха наздраве!!!
Гост.
Старши потребител

Мнениеот jacky » 09 Юни 2009, 23:20

зравей,мила!
аз съм разведена и имам дете на 6 годинки.живея от една година с приятеля си на семейна начала, кото също има дете и което много рядко взема. няма да сключваме брак, за да остане всичко, което аз купя на мое име, всеки да си знае неговото. защото все пак има и наследници до некое време. така че те съветвам-не подписвай не е важно това, а са важни отоношенията ви и това да се разбирате и обичате. това е моето мнение,вече сам се опарила и това ми е по-изгодно. така сме и решили двамата.желая ти късмет и много успехи в живота!!!
забравих да спомена,че детето без брак ако е припознато от таткото има същите наследствени права както и брачните.така че не се притеснявай. няма да остане лишено бъдещото ви дете от наследство-сама се погрижи за това-ти и родителите ти,за да сте по-сигурни и спокойни.
jacky
Младши потребител

Предишна

Назад към Семейни казуси