Първо искам да се извиня ,че предния път писах на латиница но имах проблем с компютъра си и не можех да пиша на др. а сега моля да ми отговорите какво да правим с майка ми защото до 29 юни ни е срока да пуснем жалбата за ВКС.
Случаят е следния- моите родители се развеждат и аз със сестра ми оставаме при майка ми ,поради това съдът отрежда докато завършим средното си образование жилището да бъде дадено на нас. Сестра ми вече е първи курс студентка и баща ми започна дело за апартамента.Пред Районен съд делото завърши така ,че апартамента се дели наполовина тъй като е придобито по време на брака им. Баща ми обаче твърди,по-точно неговите родители ,че са допринесли повече за закупуването на апартаментра. Истината е ,че и от двете страни бабите и дядовците ми са дали за закупуването и обзавеждането,но никой от тях няма писмени доказателства за това. Баща ми и неговите родители обаче бяха категорични ,че те трябва едва ли не да получат целия апартамент и затова дядо ми свидетелстваше в съда ,да не кажа лъжесвидетелстваше и както за пореден път се убеждавам съда отреди ,че устните свидетелства могат да се вземат под внимание и сега апартамента се раздели 1/5 на майка ми и 4/5 на баща ми. в решението пише 1месец че имаме право да обжалваме пред ВСК. Разбрах ,че от скоро по новия ГПК много тръдно се ходи на дело в ВСК и че има вероянтост нашата жалба да бъде отхвърлена. Бихте ли ми казали в този случай голяма ли е вероятността стане това.
Само още пояснения ,неговите родители твърдят че са били картотекирани през 1983 и са прехвърлели своята картотека на моите родители. Ходих в общината за да потърся документ доказващ ,че няма такова нещо а че моите родители са се картотекирали и че на база това те са кандидатствали за жилище. Разбира се архивът е бил унищожен и затова не намерих нищо,но жената ми обясни ,че по закона,който е действал тогава не е можело да се прехвърлят картотеки от едно семейство на друго. Другите лъжи,които дядо ми наговори в съда е ,че са прехвърлили валута на баща ми пак същия период 1983-1984 от техен безсрочен влог,част от които са послужили за закупуването на апартамента. Уви не е имало подобно нещо и дори е било невъзможно съгластно Закона за зделките с валутни ценности през този период.
Аз лично бях дала на нашата адвокатка този закон както и кореспонденцията с ваш колега който всъщност ми бе дал. Уви тя не използва този закон ,защото според нея нямало смисъл и дори ми каза ,че не е нужно сега и за картотекирането да искам писмено писмо от служител от общината като доказателство,че техните устни свидетелства всъщност са лъжесвидетелства.Адвокатката на майка ми каза ,че имало лица на които се поверявало да проверят всичко по случая на делото и че били наясно със закона.
Питам ви дали има такива хора и излишно ли е ако пак се представи пред съда закона за зделките с валутните ценности както и писмо от общината че такива действия ,които те казват ,че са правели всъщност са били невъзможни според действащите тогава закони и предния въпрос относно жалбата. Моля да ми кажете грешно ли ще бъде ако майка си смени адвокатката защото не съм сигурна в нейното желание да ни помогне.
Предварително Ви благодаря за обърнатото внимание!
Деси
- Дата и час: 17 Дек 2024, 08:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
подялба на имущество след развод
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: подялба на имущество след развод
Първо, не става ясно по какъв ред е закупено жилището.
Второ, колегата е прав, не се дава на съда закон за да го има пред вид:съдът знае закона.Спасила Ви е от голяма глупост ,ако им го бяхте дали. Ако имате претенции , че не е съобразино решението със закона, може да се позовете в жалбата си на това. Стига обаче, съдът да е обосновал решението си въз основа на него.
Второ, колегата е прав, не се дава на съда закон за да го има пред вид:съдът знае закона.Спасила Ви е от голяма глупост ,ако им го бяхте дали. Ако имате претенции , че не е съобразино решението със закона, може да се позовете в жалбата си на това. Стига обаче, съдът да е обосновал решението си въз основа на него.
- sunrise
- Активен потребител
Re: подялба на имущество след развод
жилището е закупено по време на брака ,като на купувач е записано само името на съпругът. в договорът пише една част собствени средства , и друга част чрез кредит от банка. значи съпругът твърди ,че тези собствени средства са само негови,получени от неговите родители а те дефакто са и на двамата съпрузи,които са ги инвестирали след сватбата за жилището.
- desi_trifonova
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|