Бихте ли ми разяснили следния случай:
-мъжът ми и аз сме теглили ипотечен кредит на негово име за доплащане на апартамент като аз съм съдлъжник
-ако се разведем ще дадат апартамента на него , защото аз не съм дала и стотинка , а той е вложил 60 % лични средства преди брака
-Ако не се разведем , апартамента наполовина мой ли е ???Може ли да оспорва моята част , ако имам такава???
-Възможно ли е да се направи споразумение , такова , че когато съпругът ми рефинансира ипотечния кредит, без да влизам аз в дълг - да му дам развод и да се изнеса от мястото където живеем заедно???Само след това.
Тъй като съм ограничена от страна на финансите , първо проучвам , а после смятам да действам.
Ако можете да ми помогнете моля пишете , а ако имате и конкретно предложение за адвокати , такси за тези неща и други подробности може да ми пишете и на лични .
Предварително благодаря за съдействието !
- Дата и час: 17 Дек 2024, 11:58 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Развод и ипотека.Как???
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Развод и ипотека.Как???
Здравейте,
ако изберете вариант само да се разведете - апартаментът остава в съсобственост.
ако изберете в самия бракоразводен процес да оставите в дял и изключителна собственост жилището на съпругът ви, то то ще стане негова собственост, но вашето споразумение за банката няма никакво значение. Пред банката вие продължавате да сте съкредитор.
Моя съвет е разведете се, а след това уредете всичко с банката и направете делба на съсобствеността.
ако изберете вариант само да се разведете - апартаментът остава в съсобственост.
ако изберете в самия бракоразводен процес да оставите в дял и изключителна собственост жилището на съпругът ви, то то ще стане негова собственост, но вашето споразумение за банката няма никакво значение. Пред банката вие продължавате да сте съкредитор.
Моя съвет е разведете се, а след това уредете всичко с банката и направете делба на съсобствеността.
- chandra
- Потребител
Във Вашият случай, се касае за т.нар . "частична трансформация на лично имущество". Тези 40 %, които са с кредит, са съсобствени.
Правилно колегата е посочил, че уреждането на съсобствеността между Вас не касае банката. С нея трябва отделно споразумение.
Правилно колегата е посочил, че уреждането на съсобствеността между Вас не касае банката. С нея трябва отделно споразумение.
- sunrise
- Активен потребител
Тази тема ми се струва подобна, затова не отварям нова. Горе-долу казусът е подобен със следните разлики:
договорът за покупко-продажба и за ипотеката са подписани малко преди брака, и съпругът е длъжник, съпругата не е.
Та, при евентуален развод, при положение, че съпругата е винаги е работила и също е вършела домакинската работа и няма деца от брака, възможно ли е тези вноски по ипотеката, която продължава да се изплаща и сега, които са плащани по време на брака да се считат за съвместни и съпругата да претендира за съответен дял от апартамента?
Много благодаря!
договорът за покупко-продажба и за ипотеката са подписани малко преди брака, и съпругът е длъжник, съпругата не е.
Та, при евентуален развод, при положение, че съпругата е винаги е работила и също е вършела домакинската работа и няма деца от брака, възможно ли е тези вноски по ипотеката, която продължава да се изплаща и сега, които са плащани по време на брака да се считат за съвместни и съпругата да претендира за съответен дял от апартамента?
Много благодаря!
- liliaa
- Нов потребител
абе , незнам при този случай как е , защото не съм компетентна по тези въпроси , но ми се струва , че ако въобще има шанс да вземеш част , то ще е много малка и ще е трудно .
Но нека се изкажат компетентните съфорумци по този въпрос.
Но нека се изкажат компетентните съфорумци по този въпрос.
- anelgim
- Младши потребител
liliaa написа:Тази тема ми се струва подобна, затова не отварям нова. Горе-долу казусът е подобен със следните разлики:
Много благодаря!
Ако разбирам правилно апартамена е придобит от преди брака на името на единия съпруг, ипотеката, също и името на съпругата не фигурира никъде по вноските. При развод другият съпруг не може да търси дял от жилището, това че е работил по време на брака и е вършил домакинска работа не го прави съсобственик на апартамента. Може да се търси нещо в посока принос, но колко и какво най-добре ще каже колега, който Ви изслуша и се запознае в детейли със ситуацията.
- laridii
- Потребител
Много благодаря за отговорите!
- liliaa
- Нов потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|