Дъщеря ми заведе бракоразводно дело през април 2009. На последното дело, през този месец, съдията заяви, че решението ще бъде по новия закон. А до последния момент адвoкaтката на дъщеря ми твърдеше точно обратното: "Делото ще бъде отсъдено по стария закон!"
Къде е истината, в случая? Кой е прав? Съдията или адвокатката?
- Дата и час: 17 Дек 2024, 12:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Кой е прав? Съдията или адвокатката?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Кой е прав? Съдията или адвокатката?
smaragda777 написа:Къде е истината, в случая? Кой е прав? Съдията или адвокатката?
Ами аз не съм чувал адвокат да постановява решение или да издава изпълнителен лист ... сиреч при всички положеня съдията е прав ... дори и да греши
А в случая може и двамата да са прави ... /просто може да имат предвид различни "стари" и "нови" закони ... то да не е един закон я .../
- inspectora
- Активен потребител
инспекторееее ...!
иначе-по новия.
иначе-по новия.
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
-
778899 - Активен потребител
Няма никакво значение, за какво изобщо става въпрос.
- ivan_lawyer3
- Потребител
Госпожо, не изпадайте в подробности.
Важен е крайният резултат, а той 100% е във ваша полза - ще има развод.
Няма начин да има две мнения по въпроса.
-
Melly - Старши потребител
Веселяци. От работа ще да е( винаги така си казвам)...
Делото, дори и да е образувано по време на действието на СК стар, то след 01.10.2009г. решението се постановява по СК нов.
Делото, дори и да е образувано по време на действието на СК стар, то след 01.10.2009г. решението се постановява по СК нов.
- Гост.
- Старши потребител
Melly написа:Госпожо, не изпадайте в подробности.
аааа, не е сигурно! поех дело на въззив, първоинстанционният решил, че въпреки общото желание за развод, свидетелят не бил доказал нищо...и не ги развел!
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
-
778899 - Активен потребител
778899 написа:Melly написа:Госпожо, не изпадайте в подробности.
аааа, не е сигурно! поех дело на въззив, първоинстанционният решил, че въпреки общото желание за развод, свидетелят не бил доказал нищо...и не ги развел!
При такава обгрижваща мама, аз изобщо не се съмнявам, че ще ги върнат "на поправка".
-
Melly написа:При такава обгрижваща мама, аз изобщо не се съмнявам, че ще ги върнат "на поправка".
Мен ми се струва, че може и прецедент да се получи: Развод по вина на ... тъщата /то не че обикновено не е тъй - я тъщата, я свекървата виновни/, ама по новия СК и в решението следва да се отразява това ... тя за това жената толкова и е важно по кой закон ще е решението - току-виж "цъфнала" като "виновна"
- inspectora
- Активен потребител
inspectora написа:Мен ми се струва, че може и прецедент да се получи: Развод по вина на ... тъщата /то не че обикновено не е тъй - я тъщата, я свекървата виновни/, ама по новия СК и в решението следва да се отразява това ... тя за това жената толкова и е важно по кой закон ще е решението - току-виж "цъфнала" като "виновна"
Ако не са оборили презумпцита "тъщата да е стояла пред фикуса да му пази завет на растенийцето" - тогава ..... може и да се окажеш прав.
-
Г-жо, лекса не е бг-мамма :http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=472121.0,
но след като сте почнали , довършете. Там най-добре ще ви отговорят на въпроста, компетентни всякакви ...........
но след като сте почнали , довършете. Там най-добре ще ви отговорят на въпроста, компетентни всякакви ...........
- sisi19
- Потребител
И в двата варианта имам решения, по стария заведох по стария имам решение и обратното, заведено по стария,произнасят се по новия. Крайния резултат е един и същ и дори и за принципа вече ми е все едно , нагледах се на безумия по новому по старому.....
- tarboxx
- Потребител
12 мнения
• Страница 1 от 1
|
|