начало

Първите дружества с променлив капитал подадоха заявления за вписване Първите дружества с променлив капитал подадоха заявления за вписване

Наследство по наследство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Наследство по наследство

Мнениеот the_jul » 17 Мар 2010, 16:58

Добър ден, бихте ли ми помогнали в следната ситуация. С мъжа ми имаме сключен брак от 20 години. Аз нямам деца, той има 2 от първия си брак. Съпругът ми притежава апартамент, закупен от него преди нашия брак и къща, която му е по наследство от неговите родители. Имам ли право да наследя дял от къщата и какъв дял от апартамента мога да наследя? Благодаря предварително.
the_jul
Нов потребител

Re: Наследство по наследство

Мнениеот freelance » 17 Мар 2010, 17:27

Здравейте,
като съпруг ще наследите дял равен на всяко едно от децата, или ще получите 1/3 от цялото имущество на съпруга си, както от апартамента, така и от къщата.
freelance
Младши потребител

Назад към Семейни казуси