начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

ползване на гараж(или част ) като склад

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: ползване на гараж(или част ) като склад

Мнениеот kirile » 08 Окт 2010, 08:51

Не , не съм ги объркал - поискал съм УТ само на единия гараж , който е преустроен от моя наследодател преди 30 години , за което съм представил писмени доказателства , но въпреки това ми отказаха. Разтакаването не е в моя полза , защото докато не приключи процедурата по констативния акт отказват да издадат РС по внесения проект за преустройство.
kirile
Потребител

Мнениеот kirile » 08 Окт 2010, 08:58

julyanvonemona написа:kirile, Съзнателно ли избягваш да отговориш на въпроса ми от последния пост или го правиш от невнимание.

Отговорил съм Ви веднага - не в констативния акт , а в протокола от РЕСУТ пише , че не може да се издаде РС , тъй като има съставен констативен акт за незаконен строеж. Цитират чл.148 ал.7 от ЗУТ.
Между другото проекта ми е внесен с доклад от строителен надзор и доколкото знам при това положение проекта не се разглежда от РЕСУТ в едномесечен срок , а се издава РС в едноседмичен срок. Да обаче моят проект е внесен преди една година и още ме разтакават и не издават РС.
kirile
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 08 Окт 2010, 09:49

Могъл си да обжалваш мълчаливият отказ да ти бъде издадено РС пред н-ка на РДНСК, но отдавна си изпуснал срока. Сега можеш да подновиш производството на ново и евентуално да обжалваш такъв отказ. Много добре обаче си помисли относно същността на проблема - в смисъл дали си прав?
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот kirile » 09 Окт 2010, 11:22

В случая нямам мълчалив отказ за РС , имам протокол от РЕСУТ който казва , че има съставен констативен акт за незаконен строеж и поради тази причина не може да се издаде РС. Въпреки , че констативния акт не е административен акт , който може да се обжалва по съдебен ред и поради това не може да бъде пречка за издаване РС. Вече около година не издават заповед по констативния акт , която мога да обжалвам по съдебен ред. Фактически повече от година не издават какъвто и да било административен акт , който да може да се обжалва по АПК. След мотане от една година , последно РДНСК изпрати писмо до районната община с указания да завършат процедурата , тоест районния кмет да издаде заповед , която вече ще мога да обжалвам и която заповед съгласно ЗУТ е трябвало да бъде издадена в 3-дневен срок след съставянето на констативния протокол.
kirile
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 09 Окт 2010, 19:03

kirile,Отново подай молба да ти бъде издадено разрешение за строеж и дебни главния архитект за сроковете. Нека видим, ако откаже на какво основанеие ще бъде, макар че ако действително има незаконен строеж той има пълното законово основание за товачл.148(7) ЗУТ. И не се самозалъгвай! В един от постовете си по темата magodeoz е стоманено прав, в твърдението си че строежа в режим на търпимост не е законен строеж.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот kirile » 10 Окт 2010, 10:02

Дали има или няма незаконен строеж е единствено в компетенцията на съда да прецени , но както казах вече година не издават заповед , която да се обжалва по съдебен ред. Освен това от този чл.148 ал.7 не ми е ясно как се узаконява незаконен строеж , в моя случай преустройство - смяна на предназначението , при положение , че преди година съм започнал процедурата за преустройство и до този момент не ми е издадено РС ? Изобщо как приключва тази процедура по принцип , след което се задвижва процедурата за РС ?
kirile
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 10 Окт 2010, 16:25

kirile, подай отново молба за РС и не се май!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот kirile » 10 Окт 2010, 17:10

Имате в предвид допълнителна молба към образуваната преписка по първата ми молба ?
kirile
Потребител

Мнениеот anserk » 10 Окт 2010, 17:17

Не става, защото не си е изтеглил проектите и документите по предходната преписка (производство)за същия обект и тя все още не е прИключила :D
anserk
Активен потребител

Мнениеот kirile » 10 Окт 2010, 18:14

Бях изтеглил само проекта , но от общината го поискаха отново , защото от РДНСК им го поискаха. В момента всичко си стои в преписката и аз не знам какво да правя ?
kirile
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 12 Окт 2010, 09:58

Бъди упорит и пак го внеси отново придружен с молба за издаване на РС!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот magodeoz » 12 Окт 2010, 18:14

И пет пъти да го внесе - все тая! Проблемът е, че крайният резултат от исканото преустройство се базира на търпим, но не и законен строеж.
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 12 Окт 2010, 18:28

magodeoz , знам но разчитам на досадата от капката вода приложена в една точка.kirile е доказал, че е баш хаканъ биринджи експерт в тази област!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот magodeoz » 12 Окт 2010, 18:33

Нас мъчиш, не него. Той чака на майката - държава да му реши проблемите с комшиите, ма май ще трябва Ахмед Доган да вземе властта за тази цел.
magodeoz
Активен потребител

Предишна

Назад към Строителство и регулация