начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Нов водоем в земеделска земя

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Нов водоем в земеделска земя

Мнениеот julyanvonemona » 20 Авг 2011, 21:17

probcho!Ето ти в прав текст това което според мен е правилно. За да е строеж трябва да е съоръжение на техническата структура. Така излиза от внимателния прочит на §5 т. 38 ЗУТ, а съоръженията на техническата инфраструктура каквито и да са и както и да са изпълнени съгласно чл.8 и 83 (1) ЗУТ се задават в ПУП иначе може и да са съоръжения но не и на техническата структура, а такива съоръжения не са изрично споменати в §5 т.38 ЗУТ.След като отсъстват от изчерпателното изброяване, ако ще да са отлят на място чугун те не са строителство. В този аспект споменатата от тебе наредба не прави никакво изключение.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот Melly » 20 Авг 2011, 21:25

Аз продължавам да си го представям туй мини-микроязовирче - по всички правила на инженерните науки. :D
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот probcho » 20 Авг 2011, 21:33

.
Последна промяна probcho на 16 Окт 2011, 11:24, променена общо 1 път
probcho
Активен потребител

Мнениеот mosko » 20 Авг 2011, 21:47

Благодаря на всички дали мнения.Малко да поясня.За микроязовир пари няма.Просто това място е естествено заблатено и е разположено на склон с малък наклон.задържа вода но края на юли пресъхва почти напълно.Няма да отклонявам река, поток или да каптирам изворна вода.Няма да променям и предназначението на земята.Просто когато ми трябва вода я няма.Земните валове се оказаха наистина сложно занимание и позабравена технология.Ще помага един приятел който е и хидрогеолог и геодезист.Подозирам че ще отгледам повече жаби отколкото да посъбера вода за горещите месеци, но ще опитам.За момента съм склонен да депонирам земни маси с надлежен протокол, за да се опитам да намаля възможностите за глоби, заповеди и ДНСК простотии.Смятате ли че подобно развитие е законно издържано и къде са му пробойните.За законен строеж на подобно водополивно съоръжение трябват документи като за язовир които са супер проформа но струват плашещо големи парици. Трябва да пускам златни патки да плуват между жабетата.
mosko
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 20 Авг 2011, 21:59

mosko, ако е само за нещо такова не бой се! На нашите прения гледай като на онези инквизитори които спорят колко дявола могат да се съберат на една игла.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот mosko » 20 Авг 2011, 22:16

julyanvonemona написа:mosko, ако е само за нещо такова не бой се! На нашите прения гледай като на онези инквизитори които спорят колко дявола могат да се съберат на една игла.

julyanvonemona, то се е видяло че ще се копае дупката, но поне да имам аргументи като дойдат гладните общинари. А те винаги идват като гарантирания изгрев на слънцето, Ама като те огреят, пари.Ако задържи вода микросъоръжението, ще бодна и два-три навеса откъм южната страна, та да ни ядат по квалитетно комарите. Там съм наясно какво да подготвя та не питам.Стопански двор, наредба 2 и някоя блага дума.
Ако някой се сети по разумен начин от депониране на земни маси, ще бъда благодарен да го сподели.
Пък като стане, винаги може да заровим една кофа картофи в жарта останала от кифтетата.
mosko
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 21 Авг 2011, 04:42

Пък като стане, винаги може да заровим една кофа картофи в жарта останала от кифтетата.

mosko, туй горното най- много ми харесва, ама да знаеш: Въпреки че минавам за голям спец по ядене на кюфтета, общинарите са по големи спецове.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот mosko » 21 Авг 2011, 08:26

julyanvonemona написа:

mosko, туй горното най- много ми харесва, ама да знаеш: Въпреки че минавам за голям спец по ядене на кюфтета, общинарите са по големи спецове.

То точно заради общинарите и започнах темата.При проблем какво би се случило.Ако имам депонирани земни маси, доколкото знам няма срок за премахването.Как да различа насип и депонирана земна маса по закон.Ако се приеме че има строеж без надлежно издадено разрешение за строеж то последствията са, че трябва да бъде отстранен или спрян със заповед.Какво всъщност би трябвало да е предписанието на местната община или заповед на ДНСК.
mosko
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 21 Авг 2011, 08:55

Първото нещо което те требе да направят, ако въобще някой реши да ги занимава и дойдат, защото иначе никога няма да го направят, е да съставят т.н. констативен акт. Там още на място ще следиш какво ще пишат в него воден от двете тези които развивахме аз и останалите форумци , а именно че това е, съответно, не е строителство ще настояваш да бъдат вписани такива изрази които защитават тезата че не е строителство. До тук 90% си спечелил сражението. Ннататък, спечелването на войната ще зависи до колко вписаното в този констативен акт ще има повече глупости от които да се изведе тезата че става въпрос за депониране и овлажняване на земни маси с цел примерно създаване на условия за развиване на гъбен мицел и пр. идиотщини.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот t_andreeva » 05 Сеп 2011, 08:24

Интересува ме същата тема, радвам се че я намерих и благодаря на участниците. Аз съм в същото положение като mosko :)
mosko да не би да става дума за пермакултурно начинание или родово имение? :wink:
t_andreeva
Нов потребител

Мнениеот mosko » 10 Сеп 2011, 11:47

t_andreeva написа:Интересува ме същата тема, радвам се че я намерих и благодаря на участниците. Аз съм в същото положение като mosko :)
mosko да не би да става дума за пермакултурно начинание или родово имение? :wink:

За нещо подобно става дума, но без залитане в крайностите. Говорих с местния архитект, и според него депонирането на земни маси е добър вариант.Оообаче да не забравяме, че идват избори и най вероятно друг ще е на тази длъжност съвсем скоро.
mosko
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 10 Сеп 2011, 14:34

Оообаче да не забравяме, че идват избори и най вероятно друг ще е на тази длъжност съвсем скоро.

точно това е времето на многото риба в мътната вода!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Предишна

Назад към Строителство и регулация