начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Земеделска земя лозе-смяна статут на нива

Казуси за недвижими имоти

Земеделска земя лозе-смяна статут на нива

Мнениеот kurta009 » 23 Юни 2014, 09:29

Имаме земеделска земя и в стари скици пише:
Начин на трайно ползване :Лозе
Но това беше преди 10г,сега лозето е изсъхнало и е гола земя.
Към кой трябва да се обърна за да се смени статуса на тая земя,понеже искам да го продам ,а към лозови масиви няма интерес?
kurta009
Младши потребител

Re: Земеделска земя лозе-смяна статут на нива

Мнениеот lakavitsa » 23 Юни 2014, 11:57

към общинска служба "земеделие и гори"
lakavitsa
Потребител

Мнениеот kurta009 » 03 Сеп 2014, 20:47

За протокола...
1.С актуална скица се отива в регионалния Институт по Винарство ....оттам се взима протокол че лозето не се води на отчет при тях/в моя случай/ ..ако се води не знам как се процедира
2.После,терена се подготвя за следващата ступка...трасира,изчиства ,изорава и т.н.
3.Подава се молба в Поземлена комисия,която назначава комисия от 2-3 човека който идват на място в 30 дневен срок и оглеждат имота като и съставят протокол.Като ме предупредиха ,ако мястото не е изорано и изчистено няма да издадат протокол че е нива
4.С този протокол+протокола от Института по Винарство отново се ходи в поземлена комисия и се попълва молба за смяна на статута
5.За пореден път се ходи в Поземлена комисия вече за изваждане на нова скица в която начина на трайно ползване е променен
Накрая,след няколко месеца,и след N на брой ходения по разни институции може да излезе че сте дали 50% от цената на имота само за да ви сменят НТП :roll:
kurta009
Младши потребител

Мнениеот billi » 24 Сеп 2014, 02:59

Информацията ще ми е от полза, а може ли да споделите колко долу-горе ви излезе като сума смяната на НТП? Благодаря
billi
Нов потребител

Назад към Имотни казуси