начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

Продажба на земеделска земя

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Продажба на земеделска земя

Мнениеот dblagoev » 19 Яну 2015, 20:13

Здравейте,
Казусът е следният. Аз и семейството ми, общо трима наследници(майка,син и дъщеря), притежаваме земеделска земя в размер на 25.470 дка. Към момента, не сме извършвали делба на въпросната земеделска земя. В последния месец, моята сестра реши , че иска да продаде тринадесет декара от въпросната земя. От всичко, което прочетох до днес, тя де факто няма как да продаде реална част без да е извършена доброволна или съдебна делба и на практика ще трябва да продаде идеална част от въпросния имот. Това, което зная, е че в случая и тримата наследници имат равен дял от въпросния имот. Молбата ми е за съвет какво ще е най- удачно да се направи в случая а именно, доброволна делба и в последствие продажба на реалната част на моята сестра, или просто да продаде идеалната си част от въпросния имот. Също така ще се радвам, ако споделите какви документи ще са необходими за продажбата и в двата случая. Аз зная, че е необходима скица на имота, решение на поземлена комисия за възстановяване правото на собственост,протокол за въвод във владение и удостоверения за наследници,документи,с които разполагам. Ще се радвам на всякаква помощ от Ваша страна, за което благодаря предварително!
Поздрави,
Д.Николов
dblagoev
Нов потребител

Назад към Покупко-продажба