начало

Разумният подход е КС да отговори дали председател на върховен съд с изтекъл мандат може да бъде избран за изпълняващ функциите Разумният подход е КС да отговори дали председател на върховен съд с изтекъл мандат може да бъде избран за изпълняващ функциите

Покупка на имот от фирма със съмнения за несъстоятелност

Казуси за недвижими имоти

Покупка на имот от фирма със съмнения за несъстоятелност

Мнениеот valkata_k » 12 Окт 2015, 15:27

Здравейте,
Преди 3 седмици стартирах процедура по закупуването на мезонет чрез ипотечен кредит към ПИБ. Днес от банката ми се обадиха и ми съобщиха, че сделката била рискова и затова те не могат да ми отпуснат кредит. Закупувам имота за сумата от 85 000лв, а данъчната оценка на имота е 120 000лв. От банката са остановили, че срещу фирмата се водят дела, и според тях можело фирмата да обяви несъстоятелност.
Ходих във фирмата да разпитам и от там ми представиха документи, според които в агенцията по вписванията са подадени молби за вдигане на наложените възбрани от страна на кредиторите, и ме увериха, че нямат намерения да обявят несъстоятелност.
Интересуваме в случай, че закупя имота, а след време фирмата се обяви в несъстоятелност, могат ли да ми отнемат имота и какво се случва в тази ситуация?

бтв : От строителната фирма ми представиха договори за продажба на 2 техни други имота от миналата седмица с ипотечни кредити, но чрез друга банка.
valkata_k
Нов потребител

Re: Покупка на имот от фирма със съмнения за несъстоятелност

Мнениеот kdkrastev1234 » 12 Окт 2015, 17:31

За такива суми - бегом при адвокат. Да се запознае с документите и с фирмата, а не да правим свободни импровизации тук. Принципно, щом юристите на банката са преценили, значи наистина има нещо рисково. Справките за несъстоятелност и за вещни тежести се правят по нета, и вероятно са видяли нещо проблемно.
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
kdkrastev1234
Потребител

Re: Покупка на имот от фирма със съмнения за несъстоятелност

Мнениеот valkata_k » 14 Окт 2015, 09:43

Благодаря за отговора. Свързах се с адвокат, който ще разгледа случая.
valkata_k
Нов потребител

Назад към Имотни казуси