начало

244 кандидати са допуснати до външния конкурс за административните съдилища 244 кандидати са допуснати до външния конкурс за административните съдилища

изпит за младши прокурори

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот Гост » 28 Ное 2005, 10:58

аз бях във втора комисия. Момичето преди мен беше учило и му личеше. Побъркаха я, а тя знаеше страшно много. Стана ми жал за нея, защото си личеше, че тя е абсолютно готова да стане младши прокурор. Мен също ме побъркаха, аз също бях чела страшно много, само че на мен в един момент спря да ми пука, защото като се замислих, че ако трябва да работя с такива хора, то по-добре да си стоя на старата работа. Извинявайте, ама аз за проф. Паликарски чух за първи път. Стойнов може да е всякакъв, но по-приятен учебник от него не съм чела. И още нещо, няма значение колко си чел, важното е на кого си човек.
Защото аз знам веки глупав член и от двата кодекса, напълно ми е ясна разликата между отделните престъпления, но това няма никакво значение.
Гост

3-komisia

Мнениеот dneshen » 28 Ное 2005, 21:55

V 3-a komisia beshe gadno. Edna malka greshka i celia izpit otiva po diavolite. Abe adski subektivni sa.
A parvite 3-4 gi izpitvaha po 30-50 minuti vseki.
dneshen

Мнениеот Mironov » 28 Ное 2005, 22:16

A nqkoi znae li dali 6te izlqzat napravo rezultatite, ili parvo ocenkite ot ustniq i posle ob6tiq rezulatat?
Mironov

Do Mironov

Мнениеот FF » 28 Ное 2005, 22:28

Sled okolo deset dena shte izliazat ocenkite ot ustniat, okolo 1 sedmica sled tova - klasiraneto.
Mironov, ti koi grad si posochil na 1 miasto?
FF

Do FF

Мнениеот Mironov » 28 Ное 2005, 22:48

Sofiq, posle Varna,Burgas, no sam pisal i dosta drugi. Ti zakade si pisal/a?
Mironov

Мнениеот гост » 29 Ное 2005, 12:42

Нека някой сподели как мина днес изпита.
гост

Мнениеот Александра » 29 Ное 2005, 13:34

Здравейте, колеги!
Бях във 2-ра комисия, влязох с първите.
Не мисля, че тази комисия е страшна.
Но зависи вие от кой тип сте. Аз, например, не мога да зубря, мисълта ми е разхвърляна, на всяко изречение правя уточнения, не съм последователна в изложението си.
Председателката се държеше много коректно и ме защитаваше, когато този П. се заяждаше за точния изказ или пък пропускаше да чуе уточненията ми. Две от прокурорките слушаха разсеяно, а четвъртата- много внимателно и беше с благородно излъчване. Въпроси задаваха само П.и предс-ката.
Не ме оставяха да завърша въпросите си, нито искаха съпоставки, нито новия НПК, нито изясняване на проблеми от материята, за мое съжаление, защото там ми е силата....
значи искат по закона и въпросите по закона....

хубаво е преди да седнете да си препишете необходимото от закона на листа, ако не сте назубрили. За хората с практика сигурно не е нужно, но аз не уча неща, които ги пише там и са ясни, а нямам практика.

за чл.219 питаха какво е да не се положи дължимата грижа, какво е разпиляване на имущество...

оценки пишат, но след като станеш.

мисля, че и в тази комисия държат на последователното изложение, на точния изказ, но не бих казала чак зубраческо. /Ето момиченцето преди мен говореше плавно, беше си изписала листовете, но нещо е станало и тя се е отказа от изпита.....не знам какво./

а пък аз, едва ли съм им показала, че знам - като не питаха практически неща и като говоря отзад напред....ще има да се надявам...
Александра

Мнениеот Александра » 29 Ное 2005, 13:34

Здравейте, колеги!
Бях във 2-ра комисия, влязох с първите.
Не мисля, че тази комисия е страшна.
Но зависи вие от кой тип сте. Аз, например, не мога да зубря, мисълта ми е разхвърляна, на всяко изречение правя уточнения, не съм последователна в изложението си.
Председателката се държеше много коректно и ме защитаваше, когато този П. се заяждаше за точния изказ или пък пропускаше да чуе уточненията ми. Две от прокурорките слушаха разсеяно, а четвъртата- много внимателно и беше с благородно излъчване. Въпроси задаваха само П.и предс-ката.
Не ме оставяха да завърша въпросите си, нито искаха съпоставки, нито новия НПК, нито изясняване на проблеми от материята, за мое съжаление, защото там ми е силата....
значи искат по закона и въпросите по закона....

хубаво е преди да седнете да си препишете необходимото от закона на листа, ако не сте назубрили. За хората с практика сигурно не е нужно, но аз не уча неща, които ги пише там и са ясни, а нямам практика.

за чл.219 питаха какво е да не се положи достатъчно грижа, какво е разпиляване на имущество...

оценки пишат, но след като станеш.

мисля, че и в тази комисия държат на последователното изложение, на точния изказ, но не бих казала чак зубраческо. /Ето момиченцето преди мен говореше плавно, беше си изписала листовете, но нещо е станало и тя се е отказа от изпита.....не знам какво./

а пък аз, едва ли съм им показала, че знам - като не питаха практически неща и като говоря отзад напред....ще има да се надявам...
Александра

Мнениеот Александра » 29 Ное 2005, 13:39

грешка в първия ми постинг - "достатъчно грижа", а не "дължима грижа", извинявам се
Александра

Мнениеот 1 » 30 Ное 2005, 14:23

колеги, как мина изпита днес
1

Мнениеот Гост » 30 Ное 2005, 14:43

лесно беше! На тоя Милчо паликарски му скрих шапката!!
бил писал учебник по наказателно-изпълнително право и преподавал в УНСС! :x
Гост

Мнениеот Гост » 30 Ное 2005, 14:55

Мога да ви кажа как мина изпита вчера при 2-ра комисия. Държаха се странно- меко казано. За начало видях протокола от изпита- само 3 и 4. След първоначалната мисъл, която ме обзе- че колегите са били най-вероятно много тъпи, в хода на изпита разбрах, че май малоумният съм аз- че въобще им се вързвам на ъкъла на проверяващите. През цялото време се чудих, и така и не успях да установя, кой е точният критерий, по който са избирани членовете на тази комисия. Май се досещам за един, ама много жалко, ако е това.
Гост

Мнениеот Гост » 30 Ное 2005, 15:01

Във втора въпроси задава главно една весела жена. Май нещо не я кефи Стойнов, а Гиргинов- още по- малко. Май и НК и НПК много не я кефят.
Гост

Мнениеот Гост » 30 Ное 2005, 15:03

Не - преподавал в Нов Български, там е правната мисъл.
Гост

Мнениеот Гост » 30 Ное 2005, 15:05

nqkoi 6te kaje li kak minava v 3ta komisiq samo za 1 i 2 govorite
Гост

Мнениеот Гост » 30 Ное 2005, 15:07

3-та е най-готината- само 5 и 6 пишат. Който е бил там- честито!
Гост

Мнениеот Гост » 30 Ное 2005, 15:10

Държах наскоро държавен изпит при Паликарски - 2, 2, 6, 2, 2, 2, 5, 6, 2, 2, 2............... същият като Филчев, лесно минава, ако Сатурн е в пета луна на Плутон и не го сърби лявото ухо. Обаче ако не си чел - догодина пак.
Гост

Мнениеот Гост » 30 Ное 2005, 15:18

otkade znaete 4e v 3 ta pi6at samo 5 i 6
a znaete li koga 6te izliazat rezultatite
Гост

Мнениеот Гост » 30 Ное 2005, 15:19

От тая комисия имаше доста хора които не бяха си пили хапчетата. За Плутон и Сатурн не знам, ама фазата на луната им влияеше доста зле.
Гост

Мнениеот Гост » 30 Ное 2005, 15:22

Който има по- добро зрение може да види протоколите като седне да го изпитват.
Гост

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити