начало

Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева

Подялба на имоти

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Подялба на имоти

Мнениеот Кремена » 13 Фев 2006, 12:44

Здравейте,
с приятеля ми живеем на семейни начала от 5 години. От 3 години сме в Испания. От половин година не се разбираме и аз искам да се разделим. Имаме закупени имоти в България, които са на името на двамата и кола и апартамент в Испания, които още не са изплатени /също на името на двамата/.
Приятелят ми не е склонен на доброволна делба.
Какво да правя, моля, посъветвайте ме.
Кремена

Мнениеот Никой » 13 Фев 2006, 12:51

Щом нямате брак не виждам какъв е проблема.
Никой

Мнениеот Кремена » 13 Фев 2006, 12:57

Ами това, че в България имаме апартамент и зем.земя,
а в Испания апартамент, от който той не иска да се изнесе,
а ако се изнеса аз трябва да продължа да плащам вноски за заема и т.н.
И проблема е, че той не иска да се поделя имуществото.
Кремена

Мнениеот Никой » 13 Фев 2006, 13:00

В Испания зависи от местното законодателство с което не съм запознат.
Никой

Мнениеот Кремена » 13 Фев 2006, 13:31

А в България как се процедира???
Кремена

Мнениеот Гост » 13 Фев 2006, 14:21

Може да предявите иск за делба , независимо от неговата воля.Искът може да има за предмет само апартамента в България или пък само земеделската земя , а може и двете , тоест няма пречка да искате делба само на някои от общите вещи
Гост

Мнениеот Кремена » 13 Фев 2006, 15:18

Чувала съм, че при подобни дела може да се стигне до публична продан.
Вярно ли е?
Кремена

Мнениеот Гост » 13 Фев 2006, 15:28

Да възможно е , но не е задължително
Гост

Мнениеот Гост » 13 Фев 2006, 16:50

Вие какво точно искате - имам предвид намеренията Ви за в бъдеще: да останете в Испания или да се върнете в България? Ипотеката в Испания на името на двамата ли е?
Гост

Мнениеот Кремена » 14 Фев 2006, 15:22

Искам да си запазя апартамента и колата в Испания
а да прехвърля това което е в Бг на него
Кремена

Мнениеот Една от хилядите » 14 Фев 2006, 16:25

Щом приятеля Ви не е съгласен на доброволна делба се прави съдебна, подава се искова молба къв Софийския районен съд /ако имотите са в София, или сте регистриан че живеете в София/ или си плащате на адвокати, които ги упълномощавате да ви представляват пред съда по време на делата който ще водите...... /Проблемът е там, че ще пълните джобовете на адвокатите и СЪДА /съдебни такси също това се проточва във времето/ вместо по- живо по-здраво да продадете имотите в Б-я и да си ползвате парите, както си намерите за добре. Струва ми се че същото важи и за Италия никой нормален човек не би искал друг да ползва това което той е припечелил.
Вещо лице съм към съда и наблюдавам, че колкото и да се карат и да не искат да си поделят имотите, накрая или стигат до публична продан или се стига до доброволна делба т.е. клякат пред бюрокрацията в съдеб.с-ма и съдебните такси.
чао, дано се разберете. :?: :idea:
Една от хилядите

Мнениеот Една от хилядите » 14 Фев 2006, 16:26

Щом приятеля Ви не е съгласен на доброволна делба се прави съдебна, подава се искова молба къв Софийския районен съд /ако имотите са в София, или сте регистриан че живеете в София/ или си плащате на адвокати, които ги упълномощавате да ви представляват пред съда по време на делата който ще водите...... /Проблемът е там, че ще пълните джобовете на адвокатите и СЪДА /съдебни такси също това се проточва във времето/ вместо по- живо по-здраво да продадете имотите в Б-я и да си ползвате парите, както си намерите за добре. Струва ми се че същото важи и за Италия никой нормален човек не би искал друг да ползва това което той е припечелил.
Вещо лице съм към съда и наблюдавам, че колкото и да се карат и да не искат да си поделят имотите, накрая или стигат до публична продан или се стига до доброволна делба т.е. клякат пред бюрокрацията в съдеб.с-ма и съдебните такси.
чао, дано се разберете. :?: :
Една от хилядите

Мнениеот maycheto » 14 Фев 2006, 23:12

[quote="Една от хилядите"] Проблемът е там, че ще пълните джобовете на адвокатите и СЪДА
Аз не виждам проблем в това. Още повече да го каже вещо лице. В крайна сметка благодарение на адвокатите и съда се пълнят и вашите джобове! Или Вие работите "за Родину, за Сталину"??????
maycheto
Младши потребител

Мнениеот Гост » 15 Фев 2006, 10:26

maycheto написа:
Една от хилядите написа: Проблемът е там, че ще пълните джобовете на адвокатите и СЪДА
Аз не виждам проблем в това. Още повече да го каже вещо лице. В крайна сметка благодарение на адвокатите и съда се пълнят и вашите джобове! Или Вие работите "за Родину, за Сталину"??????

За какво пълнене на нечии чужди джобове говори едно вещо лице - точно вещите лица взимат пари за нищо, дават пристрастни и некомпетентни заключения, с които ощетяват някоя от страните или най-малкото я товарят с депозити за разширени експертизи. Ааайде много моля! Разбира се, има и изключения, но не са чести.
Гост

Мнениеот Гост » 15 Фев 2006, 10:39

Щом не е възможна добровална делба, ще се предприеме съдебна делба.
Гост

Мнениеот Една от ............... » 15 Фев 2006, 12:13

Кремена, надявам се, че съм Ви помогнала, като Ви казвам "нещата" такива каквито са или поне такива каквито ги виждам от моята "козирка". Не е хубаво някой хора да се обиждат, или засягат, тъй като за това е този сайт.....
Една от ...............

Мнениеот Гост » 15 Фев 2006, 14:46

Не е хубаво да говориш глупости :!:
Гост

Назад към Семейни казуси