начало

Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева Минималното заплащане на съдебните заседатели да стане 50 лева

От утре започвам нова работа, но не съм казала, че съм...

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

От утре започвам нова работа, но не съм казала, че съм...

Мнениеот бременна » 13 Фев 2006, 13:44

бременна във втория месец. Ще сключа ТД с 1-год. изпитателен срок. Кога да кажа и защитена ли съм от евентуално уволнение?
бременна

Мнениеот Ем » 13 Фев 2006, 14:04

Такова животно като трудов договор със срок за изпитване от 1 година не съществува. Съгласно чл.70, ал.1 от КТ максималният срок за изпитване е 6 месеца, през който период работодателят Ви може по всяко време без предизвестие да Ви освободи, дори и да сте бременна, така че си помислете дали в осмия месец, напр., няма достатъчно да Ви проличи и дали това ще мотивира работодателя Ви да Ви освободи? Можете когато вземе да ви "проличава" да започнете да си вземате болнични без прекъсване докато не излезете в отпуск за бременност и раждане, но и това не Ви спасява, тъй като и по време на отпуск няма забрана да бъдете освободена, щом договорът Ви е сключен с правно основание чл.70, ал.1 от КТ. Имам дори лична съдебна практика по въпроса.
Късмет.
Ем

Мнениеот Гост » 13 Фев 2006, 14:31

в допълнение на последното мнение, има съществено значение относно прекратяването преди изтичането на 6 м. срок обстоятелството в полза на коя от страните е уговорен срока по договора - работодателя, работника/служителя или в полза и на двете страни.
Гост

Мнениеот бременна » 13 Фев 2006, 15:39

Какви са тези юристи-това за 1-год. договор ми до каза юрисконсулта.
бременна

Мнениеот бременна » 13 Фев 2006, 15:40

Какви са тези юристи-това за 1-год. договор ми до каза юрисконсулта.
бременна

Мнениеот Гост » 13 Фев 2006, 16:47

Да не би за започвате по служебно правоотношение като държавен служител?
Гост

Мнениеот Никой » 13 Фев 2006, 16:52

Дори и да става въпрос за служебно правоотношение срока за изпитване е пак 6 месеца.
Никой

Мнениеот Никой » 13 Фев 2006, 16:52

Дори и да става въпрос за служебно правоотношение срока за изпитване е пак 6 месеца.
Никой

Мнениеот Гост » 13 Фев 2006, 17:03

Виж чл.12,ал.1 от Закона за държавния служител
Гост

Мнениеот Никой » 13 Фев 2006, 17:09

О, да не съм видял промяната.
Никой

Мнениеот бременна » 13 Фев 2006, 18:27

Не-трудово правоотношение.Не съм държ. служител.
бременна

Назад към Семейни казуси