начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

апартамент закупен преди брак

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот portokal » 19 Юли 2007, 13:33

Предпочитам баба ти !
Тя поне знае ...

Някой в темата на Теомира каза: "Внимавай какво си пожелаваш".
Че не се знае какво още може и знае бабата. Фатална жена все пак. Имаше дори такава песен на Петя Буюклиева.
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот miglenka » 19 Юли 2007, 13:40

Clavdivs. написа:
miglenka написа:
Ех....един истински мъжкар не би отказал Paintbаll даже и на баба ми :!: Няма ги вече.... А навремето к'ви мъжкари имаше .....

Clavdivs,
между другото тя е мнооого запазена.....водят я една от фаталните жени на стара София! Ами сигурно - Ей го де е Лъвов мост...

И е точно 42-ри набор! Бравос ! Първият набор незастрашен от малария от русенските комари

Ти кой набор си.....з-то ... тя също не прави компромис с качествената хидратация! :lol: Абе то и аз не правя - ама не с краставици. Наздраве!

Браво! Друго си е изтънчения аристократизъм. :) Не се огъваш като Теомирка. Наистина няма място за сравнение!!! :)

Е, това, позволи ми, беше провинциално недодялано - точно това е темата на разговора!

Не ме убеждавай, че битието не определя съзнанието!

Защото, потомствен столичанин знае, че фаталните жени заслужават да живеят срещу операта,а на Лъвов мост се "помещават" предимно изгладнели провинциалистки, на които просто не им се копаят картофи.
Ако не се ориентираш в категоризацията, рискуваш да си прибереш някоя от Лъвов мост и да си мислиш, че си "забил" "голямото добрутро".

Но който не прави разлика м/у копърка и сьомга, заслужава само копърка. :idea:
Последна промяна miglenka на 19 Юли 2007, 14:17, променена общо 2 пъти
miglenka
Младши потребител

Мнениеот portokal » 19 Юли 2007, 13:45

Е, това, позволи ми, беше провинциално недодялано...

Абе на теб коя година баба ти е била фатална жена?
За вас, аристократите с километрично родословно дърво, София отпреди 30-40 години е вече "стара".
Ние в провинцията имахме по-други представи за старост и традиция.

А, забравих да кажа - четвърто поколение не е много назад.
И сега сериозно: ако баба ти е 42-година, нейните родители са родени може би в началото на 20-те години. Те тогава някъде и моят прадядо се е преселил с децата си в София. Не знам дали някой му е споменал нещо за жителство, сигурно са били заети с по-важни неща, а може и да не са знаели още какво е това жителство. Ама децата на братовчедите ми - някои от тези деца също са четвърто поколение, - едва ли се дуят, че видите ли, голямата работа (пък знам ли ги, може и да се дуят, като гледам що народ се дуе).
Последна промяна portokal на 19 Юли 2007, 13:58, променена общо 1 път
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот miglenka » 19 Юли 2007, 14:04

Аз за днес се оттеглям.
Аристкратизма е хубаво нещо, ама от време на време трябва да се свърши и малко работа.
Отивам да боря задръстването по Дондуков до СГС, отново създадено от провинциалистите :!:
Ей, няма отърване бе.....
miglenka
Младши потребител

Мнениеот Clavdivs. » 19 Юли 2007, 14:04

miglenka написа:
Е, това, позволи ми, беше провинциално недодялано - точно това е темата на разговора!

Да съм твърдял някъде, че съм столичанин ? Аз съм си от Имрихор.

Не ме убеждавай, че битието не определя съзнанието! Не знам дали определя съзнанието, но определя каква бира да пиеш.

Защото, потомствен столичанин знае, че фаталните жени заслужават да живеят срещу операта,а на Лъвов мост се "помещават" предимно изгладнели провинциалистки, на които просто не им се копаят картофи. Аз както и Портокал не виждам нищо лошо да се копаят картофи. По-скоро ненавистта към хората копаещи картофи е признак на първенющина. И 4 поколения не са толкова много. Когато София става столица е била май 12-и град по големина. Да каже някой, че дедите му са от Търново, Русчук, Филибето, Варна и не може да установи колко поколения - да кажем че приемам "аристократизма" и разграничаване от провинциалистките ....

Ако не се ориентираш в категоризацията, рискуваш да си прибереш някоя от Лъвов мост и да си мислиш, че си "забил" "голямото добрутро". Не знам за добрутрото но "провинциалистките" от там знаят повече иширети :wink: отколкото "фаталните" жени

Но който не прави разлика м/у копърка и сьомга, заслужава само копърка. :idea:

Между другото, яденето на сьомга не е израз на аристократизъм /поне в държави където столичаните им не са 4 поколения такива.

и честно да си призная сега бих си хапнал с голямо удовоствие трицонка или хамсийак ама в Делийза няма.
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот Clavdivs. » 19 Юли 2007, 14:13

miglenka написа:
Отивам да боря задръстването по Дондуков до СГС, отново създадено от провинциалистите :!:
Ей, няма отърване бе.....

Хм, от операта до палатата с кола. ХМ! Кажи сега, че ти се пази място на Алабин :wink: и не ти отнема много време да си намериш място за паркиране.

Що не си мааш пеш като провинциалистите... И да не забравиш, че може да се стъпва по трамвайните релси!!! По тях фаза няма!!!
Затова може и да си счупиш токчето, но ясно трява да се манифестира, че не си провинциалистка!!! Така де само картофокопачите ги прескачат. Затова смело по релсите!!!
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот bebitor » 19 Юли 2007, 14:35

miglenka написа:[ Заповядай да те черпя едно кафе на Раковски 118, като се оправиш.
Искрено желая безпроблемно възстановяване!

Непременно, само да не начупя яйцата по пътя :D
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот zapetaia » 19 Юли 2007, 15:00

Мале, как сте се разлялиии. Едва издържате до ваканцията, а?
zapetaia
Младши потребител

Мнениеот portokal » 19 Юли 2007, 15:15

Да каже някой, че дедите му са от Търново, Русчук, Филибето, Варна и не може да установи колко поколения - да кажем че приемам "аристократизма" и разграничаване от провинциалистките

Колега, първо да Ви кажа, че по трамвайните линии все пак не се стъпва. Пързалят се. (Наистина!)

А иначе нямах предвид, че София еди-какво си, пък Русчук и Филибето са друга работа. Имах предвид други две неща.

Първо, чиста случайност е кой къде ще се роди, а в днешно време (когато няма феодали, граждани занаятчии и крепостни селяни) това не определя кой знае какво. Определя само дали имаш наследствена къща в Драз махала или изобщо в удобния ти град, ама и тва не е, щото баба ми навремето прехвърлила на брат си своя дял от бащината си къща и ся аз за мое съжаление нямам къща в... не в Драз махала, на друго място е била, но нали се сещаш, че почти всяко място в сегашния център на София едно време е било някаква си махала. :D Пък ако имах пари, щях да си купя и пак да имам къща в Драз махала, независимо откъде е баба ми. А баба ми къде е отишла - ами разпределили единственото и дете (баща ми) на работа в провинцията да полива доматите, щото явно провинциалистите не искали вече да ги поливат, пък на него харесало ли му, що ли, та останал. И те с дядо ми отишли при него. Но така им се пада, да си бяха стояли пък техните родители при доматите.

Второ, Иванчо ако е четвърто поколение софиянец, филибелия или русчуклия, Драганчо ще е шесто и неговият прадядо навремето може да е искал провинциалистите (сиреч прадядото на Иванчо) да се върнат обратно на село. А Стоянчо може да е второ поколение софиянец и неговите внуци след време да се фукат, че са четвърто. Такива работи.
Тъпото е не че няма жителство, а че населението, което още е в страната, все повече се концентрира на едно или няколко места и доматените полета се обезлюдяват, но това е съвсем друг проблем, който не се решава с разни жителства.

А неизброимостта на поколенията може да се дължи просто на това, че е нямало един грамотен в семейството преди - айде не сто, ама преди двеста години - да запише имената на предците си. Било в града или на село.
Пък и повечето от нас имат както градски, така и селски корени. Май малко хора си подбират брачния партньор според това, дали е 100% гражданин.

Виж, от сьомга нищо не разбирам. Каранедев ще каже има ли я по Дунава.
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот Gabi1 » 19 Юли 2007, 19:33

И аз си падам малко заядлива /някой даже казват, че е повечко :lol: ....
Но да претендираш с някакво родословие /за което между другото нямаш никаква лична заслуга/, е най-малкото просташко. Много повече бих уважавала някой от село, успял сам да се настани там, а не по право. И това го казвам като .... поколение софиянец. Нарочно не го казвам кое, та да не ти създавам комплекс.
Ама нал знаиш кво вика шопа -- "Оти да се косим, като че ми мине" :wink:
Gabi1
Потребител

Мнениеот miglenka » 20 Юли 2007, 10:03

:arrow: Използвам форума да пожелая на юристите-земеделци благодатно лято, спорна работа и силна реколта! :)
miglenka
Младши потребител

Мнениеот Clavdivs. » 20 Юли 2007, 10:18

Хахахах юристите-земеделци.

Хахахха! Браво!

Казват си думите двата Университета и едната Академия.

Аз като виден привърженик на аграр-материализЪма оценявам достойни противници като Вас!

:D

Като казахте за докторството та пак се сетих /ах тези издайнически думи/, за един случай с президента Желев. Летял той в самолет /не правителствен/ и по време на полета на един от пътниците му прилошало... Стюардесите се засуетили и завикали "Има ли доктор в самолета?! Има ли доктор?" ...... а д-р Желев скромно замълчал ....

:D
Последна промяна Clavdivs. на 20 Юли 2007, 10:30, променена общо 1 път
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот portokal » 20 Юли 2007, 10:26

Извинявай, мисля, че с тези изказвания отдавна стана смешна като всичките си събратя превзети столични "благородници", на които и без това никой не им се връзва. Бъдещата докторска степен не те прави по-малко смешна.

Значи научихме, че е голяма работа, направо недостижимо, да си четвърто поколение софиянец; че пловдивчани ходят с мотики и не знаят какво е опера; че някои са длъжни да копаят картофи и да не си и помислят за друга по-фина работа, щот са провинциалисти; че София от 70-те години е "стара София"... и вече не се сещам какво друго научихме.

В удебеления от мен текст се слага запетая пред "като" - е, възможно е в бързината да се пропусне - и не се слага пред "от които", което вече ми прилича на груба грешка. Значи разбрахме още нещо: погрешно поставените препинателни знаци говорят лошо за провинциалистите като нас, но са позволени на така нареченото от теб "голямо добрутро".

Толкова по темата.
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот Gabi1 » 20 Юли 2007, 17:20

Портокал, не го вземай толкова на сериозно. Все пак, петък е :lol: По-добре да се поразтоварим малко по селски и провинциално, от колкото да се стягаме, че не сме доктори. :wink:
Gabi1
Потребител

Мнениеот DEKAH » 20 Юли 2007, 17:43

А на юристите-рибари? :?: няма ли??? А???

Има, разбира се! СПОЛУКА колега...

Утре ще ги видя рибоците какво правят из Камчия.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот bebitor » 20 Юли 2007, 18:46

Време е:
Изображение

и нали сме си от провинцията :wink:

Изображение
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот portokal » 20 Юли 2007, 20:12

karanedeff написа: А на юристите-рибари? :?: няма ли??? А???

Ти от тия със сьомгата ли си, или от другите с копърката?
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот bebitor » 21 Юли 2007, 14:35

Абе, кой изяде краставицата :shock:
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот Gabi1 » 21 Юли 2007, 15:03

Да се надяваме поне, че е била във вид на таратор... :wink:
Gabi1