neprofesionalist написа:Емстерс, в момента не говорим за "някои" пропуски на бащата. Говорим за поведение, което отначало докрай е един огромен пропуск. Той сам си е проиграл шансовете, а майката се е възползвала от предимствата, които той й е поднесъл направо на поднос. Нормално при обстоятелствата, човек използва каквото може.
Не забравям рускинята, тя нямаше работа там. Но на нейно място трябваше да има някой с правомощия и подход. Какво, да оставят детето, защото се дърпало ли? И дядото не само крещеше, той крещеше отвратителни обиди към майката. Също като бабата.
Не приемам това, че било "логично" майката да дойде. И мен са се опитвали да ме изнудват да "дойда и да се разберем", макар и не с деца. В подробности няма да влизам, че е много лично, но не беше приятно. Ако беше дошъл сам и я беше поканил и тя да дойде - да, нормално би било. Но той държи децата и преговаря от позиция, която си мисли, че е позиция на силата, а тя всъщност се оказва позиция на слабостта.
Да, знаем как са й присъдили временните грижи за децата. Подчертавам, временните. Нито полският, нито българският, нито никой съд по света не гледа с добро око на родители, които изчезват с децата, без да се обадят. Това го има само в арабските страни. И са й присъдили децата до развода не защото е по-добрият родител, а защото по чиста случайност тя е тази, която живее в страната, от която са ги отвели. Но след тези си изцепки г-н Василев чувствително си намали шансовете. Можеше да се представи като многострадалния съпруг на алкохоличка, която е неспособна да се грижи за децата си, затова трябва да ги дадат на него. Вместо това се превърна в отвличащ деца, буйстващ луд, който не зачита съда, настройва децата си срещу майка им, дуе се по телевизията за конвенции, на които дори не знае името, ама ги интерпретира, при това погрешно - имам предвид "Чикагската" конвенция, според която децата трябвало да живеят само в дома си във Варшава. Е, при това положение кой да му защитава шансовете, като той така усърдно си ги проваля?
Той сам си е проиграл шансовете, а майката се е възползвала от предимствата, които той й е поднесъл направо на поднос.
Тук си много права, за жалост.
Но на нейно място трябваше да има някой с правомощия и подход.
Кой е този някой и не трябваше ли Българските власти, агенции, ЧСИ, полиция и т.н. да го осигурят на мястото на предаването.
Не приемам това, че било "логично" майката да дойде.
Приеми го, където са децата, там трябва да е и майката.
Ако беше дошъл сам и я беше поканил и тя да дойде - да, нормално би било.
Ако беше дошъл сам, на кого щеше да остави децата във Варшава, тя месеци наред е липсвала от семейното огнище.
Но той държи децата и преговаря от позиция, която си мисли, че е позиция на силата, а тя всъщност се оказва позиция на слабостта.
Не държи децата, отвел ги е на място, което за момента счита за по-приемливо за тях.Бах чела някъде, че бащата не е мислел да остава с децата за постоянно в България, искал е да ги доведе тук, на спокойствие, с идеята, че когато майката реши отново да бъде майка, ще дойде, ще поговорят и т.н и т.н.
Нито полският, нито българският, нито никой съд по света не гледа с добро око на родители, които изчезват с децата, без да се обадят.
А как гледат на родител, който заминава да работи, престава да се обажда, завръща се в Полша, и забравя да се върне при децата си.
Можеше да се представи като многострадалния съпруг на алкохоличка, която е неспособна да се грижи за децата си, затова трябва да ги дадат на него.
Можеше.И трябваше.
Вместо това се превърна в отвличащ деца,
Пак повтарям, не мисля, че това е отвличане.
буйстващ луд,
НЕ МИСЛЯ, ЧЕ Е ЛУД.Буйстваше чак тогава, когато видя как рускинята дърпа и блъска детето му.
настройва децата си срещу майка им
Предположение без доказателства.
Дори и професионалистите в този форум бъркат при изписването на конвенциите.При него мисля че беше лапсус.
Е, при това положение кой да му защитава шансовете
Явно не е имало кой.