Здравейте!
Искам да ипотекирам апартамент, който съм придобила чрез покупко-продажба от Държавата, докато течеше делото за развод. Съпругът ми е починал. Имаме 1 дъщеря, а той имаше дъщеря от първи брак, която също почина. Тя от своя страна има дъщеря и съпруг.
Въпросът ми е жилището изцяло мое ли е или и останалите изброени лица имат дял. Бракоразводното дело приключи след като купих ап. и в него съдът ми дава право на ползване на ап. тъй като ми бяха присъдени и родителските права. В документа от Държавата фигурирам само аз като собственик. Данъците върху ап. ги плащам само аз вече повече от 10г. Дъщеря ми както и останалите гореизброени не са декларирали в общината, че имат дялове от този ап. и съответно да плащат данък. Мога да докажа, че съм изплатила жилището от заплатата си и съпругът ми не е имал принос в придобиването.
В случай, че отговорът ви е, че жилището не е изцяло мое как би могло да се ипотекира? И как да направим така, че да го придобия изцяло, защото останалите нямат претенции към него.
- Дата и час: 17 Дек 2024, 08:58 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Придобиване по време на развод
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Придобиване по време на развод
Препоръчителен контрол Среща с адвокат ведно с всички документи.
Има предварителни стъпки, които следва да се направят преди изпълнение на т.1 или т.2.
Макар различни, но с едни и същи последици, вариантите са два:
1. Адвокатът изготвя договор за доброволна делба и го вписва в АВп;
2. Пред Нотариус сключвате договор във форма на Нот. акт, с който останалите наследици Ви прехвърлят собствените си ид.части.
След тази стъпка, срущу кредит от Банка или от друго ФЛ, учредявате върху имота договорна ипотека.
Не рискувайте сама.
Има предварителни стъпки, които следва да се направят преди изпълнение на т.1 или т.2.
Макар различни, но с едни и същи последици, вариантите са два:
1. Адвокатът изготвя договор за доброволна делба и го вписва в АВп;
2. Пред Нотариус сключвате договор във форма на Нот. акт, с който останалите наследици Ви прехвърлят собствените си ид.части.
След тази стъпка, срущу кредит от Банка или от друго ФЛ, учредявате върху имота договорна ипотека.
Не рискувайте сама.
-
Melly - Старши потребител
Re: Придобиване по време на развод
имам питане!
докато траеше разводът, заедно със съпруга си ли живеехте или той беше напуснал семейното жилище...или вие сте го била напуснала....в смисъл-живеехте ли разделени или си се развеждахте под един покрив?
и още нещо, именно този "покрив" ли е апартаментът, който сте закупила?
докато траеше разводът, заедно със съпруга си ли живеехте или той беше напуснал семейното жилище...или вие сте го била напуснала....в смисъл-живеехте ли разделени или си се развеждахте под един покрив?
и още нещо, именно този "покрив" ли е апартаментът, който сте закупила?
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
-
778899 - Активен потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|