начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

узаконяване на общинска земя

Казуси за недвижими имоти

узаконяване на общинска земя

Мнениеот kriskosi » 08 Ное 2012, 20:57

Здравеите:
Имам законно дворно място 2.5дк. на края на селото което го обработвам близо 20г. Едновремено със собствената ми земя обработвах в съседство и странището от 5дк. което е общинска земя също толкова години. През тези години никои не е предявил претенций от общината.
Въпросите ми са:
Мога ли да узаконя тези 5дк. и как?
Какъв е редът и какви документи са необходими ?
Предварително Ви благодаря.
kriskosi
Нов потребител

Re: узаконяване на общинска земя

Мнениеот julyanvonemona » 16 Ное 2012, 15:07

kriskosi написа:.......Мога ли да узаконя тези 5дк. и как? ........
В българското законодателство никога не имало правна фигура наречена "узаконяване на земя" или може би искахте да кажете "придобиване не земя". Моля конкретизирайте!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 16 Ное 2012, 18:21

poli_g написа:... до след 31.12.2014г., когато ...
започне действието на следващият мораториум :lol:
Да си купува земицата май май :lol: За 20 години и е избил парите.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 16 Ное 2012, 18:33

Е как мислиш, че Ше стане тая работа. Кооой Ше ти пусне фъндък бе, Поли :lol: Всеки мораториум беше замалко и последен. Същото и със Студенски град - и още е блокиран :lol:
Нали видя снощи как ББ единодушно подкрепи президента ... :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 17 Ное 2012, 21:48

poli_g написа:За давностно владение си говори човека, и ти е ясно, ама като се отпочне едно детайлизиране.... и ставате скучновати буквоеди.

По темата- предлагам да изчакате поне до след 31.12.2014г., когато изтича последния срок на мораториума. Ако отпочнете сега процедура по обстоятелствена проверка най-вероятно само да напомните на общинските служители, че е време да актуват и този имот( ако вече не са, заради това ви твъвдение " 1. странището от 5дк. което 2. е общинска земя" и норми от ЗСПЗЗ).

Добре де? Да приемем че днес сме 31.12.2014г. и, че мораториума не е удължен! Какво от това че на 20.11.2012г. общинарите са се сетили да издадат АОС. Освен ако твърдението в този форум а именно
е общинска земя
може да послужи като доказателствено признание против претендента, а именно че той самият приема земята за общинска.
А иначе в определени случаи стоя твърдо зад скучното буквоедство и този е един от тях. Мисля че не се е родил човекът който ще ми зададе въпроса "защо" и аз да му отговоря.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 17 Ное 2012, 22:49

Уважаема poli_g.
Не си спомням в този форум да съм се обръщал към Вас на "ти", но пък на хбава жена като Вас невъзпитанието някак си и отива!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот Melly » 18 Ное 2012, 01:59

julyanvonemona написа:Уважаема poli_g.
Не си спомням в този форум да съм се обръщал към Вас на "ти", но пък на хбава жена като Вас невъзпитанието някак си и отива!

На средно интелигентния човек казаното по този начин косвено подсказва нещо различно... :lol: :lol: :lol:
Хапеш, Емонски. 8)
В случай, че решиш да си продължим седянката, няма нужда да ми отговаряш в учтивата форма. :D
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 18 Ное 2012, 06:52

Melly написа:......Хапеш, Емонски. 8)

Разглеждай го като елемент от истинската любов!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 18 Ное 2012, 06:57

Именно. Както дърпане на плитката.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 18 Ное 2012, 07:31

emilgrigorov написа:Именно. Както дърпане на плитката.

+1
Образно казано!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот Melly » 18 Ное 2012, 15:47

julyanvonemona написа:
Melly написа:......Хапеш, Емонски. 8)

Разглеждай го като елемент от истинската любов!

Хихихии, на това му казвам садистична любов, която аз лично не допускам да се развие дори и във виртуалното пространство. :D

Успешен ден от мен, Емонски!

П.П. Хайде, бАчкай, време не остана...
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 18 Ное 2012, 16:14

Сега поглеждам колко много любов се е развихрила тук в тая тема.. И понеже без моята намеса не може :lol: , и аз да кажа : шарен свят изпълнен с недоразумения. Все пак, не си струва да се прави от мравката слон. По- добре да си буквоед в професионален и делови план, защото е свързано с работата и борбата пред инстанциите отколкото педант за дребни детайли във взаимоотношенията в личен план. Не визирам никого от темата.
Приятен ден на всички! :P
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Melly » 18 Ное 2012, 16:19

nk7702n написа:Сега поглеждам колко много любов се е развихрила тук в тая тема.. И понеже без моята намеса не може :lol: , и аз да кажа : шарен свят изпълнен с недоразумения. Все пак, не си струва да се прави от мравката слон. По- добре да си буквоед в професионален и делови план, защото е свързано с работата и борбата пред инстанциите отколкото педант за дребни детайли във взаимоотношенията в личен план. Не визирам никого от темата.

Наде, нали знаеш приказката: "На всяко гърне - похлупак"...., та и ти...
Очаквах включването ти, не тъни в заблуда. :lol: :lol: :lol:

Приятен ден и от мен!
Melly

Допъвам:
П.П. Един съвет от мен, ако приемеш де. :D
По-полезна би била в този форум с продуктивни мнения по правни въпроси, отколкото да се вживяваш в ролята на "арбитър" в отношения в житейски план.
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 18 Ное 2012, 16:33

Хихихии, на това му казвам садистична любов

Melly Хапането беше съвсем нежно! Не съм строшил костите на крак или ръка! Няма никакъв садизъм Успокой се моля те! Всичко е наред!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот Melly » 18 Ное 2012, 16:42

julyanvonemona написа:Уважаема poli_g ....., но невъзпитанието някак си и отива!

И на това му казваш нежно ухапване, така ли?
Я веднага да поднесеш публично извиненията си към Поли!
Възпитанието на човек изисква подобно поведение!

В очакване,
Melly

П.П. Наде ти проплака на рамото, нали? И затова се опита да внесеш някакво прояснение, но не става само по този начин. 8)
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 18 Ное 2012, 16:47

Melly написа:
nk7702n написа:Сега поглеждам колко много любов се е развихрила тук в тая тема.. И понеже без моята намеса не може :lol: , и аз да кажа : шарен свят изпълнен с недоразумения. Все пак, не си струва да се прави от мравката слон. По- добре да си буквоед в професионален и делови план, защото е свързано с работата и борбата пред инстанциите отколкото педант за дребни детайли във взаимоотношенията в личен план. Не визирам никого от темата.

Наде, нали знаеш приказката: "На всяко гърне - похлупак"...., та и ти...
Очаквах включването ти, не тъни в заблуда. :lol: :lol: :lol:

Приятен ден и от мен!
Melly

Допъвам:
П.П. Един съвет от мен, ако приемеш де. :D
....... продуктивни мнения по правни въпроси, отколкото да се вживяваш в ролята на "арбитър" в отношения в житейски план.

Мели, не се притеснявай,знам отдавна,че на теб ти се пада тая роля на арбитъра, така че, няма да ти отнемам удоволствието ти да си похлупакът. Аз и без това съм заета с доста задачи напоследък, така че нямам време. Приятен ден! :P
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Melly » 18 Ное 2012, 17:00

nk7702n написа:Сега поглеждам колко много любов се е развихрила тук в тая тема.. И понеже без моята намеса не може :lol: , и аз да кажа : .....

Ааа, моля, моля.
Това са твои думи, които потвърждават аналогията, която направих с приказката, че се вживяваш в ролята на "похлупак". :lol: :lol: :lol:
НЕмой така по тъча! Не става! :P

П.П. Аз обикновено смогвам да съвместявам огромната си натовареност с делата, които водя, семейните ми ангажименти и участието ми в този форум. Въпрос на тренинг и самоконтрол. :wink:
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 18 Ное 2012, 17:16

Уважаема poli_g
Моля да бъда извинен, че допуснах да Ви ухапя нежно, а не според стандартите на Melly
И понеже ухапването беше истински нежно, съм уверен че ни най-малко не съм разклатил душевното Ви равновесие. Смея да се надявам, че съм Ви въздействал като лек утринен бриз, точно толкова колкото и Вие на мен. Дълбоко съм убеден че нищо сериозно не се е случило! Оставам Ваш приятел!
Julyan von Emona
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 18 Ное 2012, 17:43

Melly написа:
nk7702n написа:Сега поглеждам колко много любов се е развихрила тук в тая тема.. И понеже без моята намеса не може :lol: , и аз да кажа : .....

Ааа, моля, моля.
Това са твои думи, които потвърждават аналогията, която направих с приказката, че се вживяваш в ролята на "похлупак". :lol: :lol: :lol:

П.П. Аз обикновено смогвам да съвместявам огромната си натовареност с делата, които водя, семейните ми ангажименти и участието ми в този форум. Въпрос на тренинг и самоконтрол. :wink:

Добреееееее, Мели, щом казваш, явно трябва да увелича тренировките и да присъствам винаги, когато се наложи и тук! :lol: :lol: :lol: Ми, не ти обещавам, ще видим. :wink:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Melly » 18 Ное 2012, 18:09

nk7702n написа:
Melly написа:

Ааа, моля, моля.

Добреееееее, Мели, щом казваш, явно трябва да увелича тренировките и да присъствам винаги, когато се наложи и тук! :lol: :lol: :lol: Ми, не ти обещавам, ще видим. :wink:

Наде, в тренировките наблегни на това, участието ти в този форум да е по същество на поставените правни въпроси. Нали си юрист, все пак, а не "На всяка манджа мерудия". :P

П.П. Човек като ти погледне профила остава с впечатление като това, изразеното от мен по-горе. Не бива да е така (по изложените доводи за качеството, в което би следвало да се представяш тук - преди всичко като действащ юрист - т.е. адвокат) , нали?
Аватар
Melly
Старши потребител

Следваща

Назад към Имотни казуси